Toyota en BYD gaan samen EV’s en accu’s maken

Toyota en BYD gaan samen EV’s en accu’s maken

Veel autofabrikanten hebben de opkomst van de e-mobiliteit al of niet noodgedwongen aangegrepen om met andere fabrikanten samen te gaan werken. Er ontstaan samenwerkingen die we vroeger niet voor mogelijk zouden hebben gehouden. Dat is best positief want het delen van kennis schept vaak nieuwe mogelijkheden.

Sedans en SUV’s voor Chinese markt

Ook BYD Company Ltd. (BYD) en Toyota Motor Corporation (Toyota) gaan samenwerken. Vandaag kondigden deze bedrijven aan dat ze gezamenlijk elektrische voertuigen gaan ontwikkelen. De twee partijen zullen niet alleen gezamenlijk sedans en SUV’s gaan ontwikkelen, maar ook accu’s voor deze en andere voertuigen. Het is de bedoeling dat deze in de eerste helft van de jaren 2020 onder de merknaam Toyota op de Chinese markt worden gebracht.

Geen rivaliteit maar samenwerking

Zowel BYD als Toyota proberen de CO2-uitstoot te verminderen door het gebruik van BEV’s te bevorderen. Beide bedrijven vinden dat er een noodzaak is om hun rivaliteit opzij te zetten en samen te werken om deze gezamenlijke doelstelling te bereiken. Daarom zijn beide bedrijven overeengekomen dat ze gezamenlijk aantrekkelijke BEV’s willen ontwikkelen en het gebruik ervan verder willen bevorderen. In de toekomst zullen BYD en Toyota gebruik maken van elkaars geëlektrificeerde voertuigen en batterijtechnologieën.

BYD

BYD werd zo’n 25 jaar geleden opgericht als accuproducent. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming die ook heel andere producten op het gebied van e-mobility produceert. Zo levert BYD, dat staat voor “Build Your Dreams”, ook energieopslagcellen en onderdelen voor geëlektrificeerde voertuigen zoals accu’s, motoren en vermogenselektronica. Maar BYD maakt sinds ruim tien jaar ook elektrische voertuigen. Dat laatste doet BYD met succes want de BEV’s en PHEV’s van BYD behoren al vier jaar op rij tot de meest verkochte EV’s ter wereld.

Toyota

Ook Toyota is een pionier op het gebied van EV’s. In 1997 was Toyota het eerste bedrijf ter wereld dat hybride elektrische voertuigen (HEV’s) in serieproductie introduceerde. Sindsdien heeft Toyota meerdere elektrische voertuigen ontwikkeld en een rijk scala aan technologieën en ervaring opgebouwd in de ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische voertuigen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven