Toyota C+Pod microcar

De Toyota C+pod microcar zullen we hier waarschijnlijk nooit op de weg zien

Toyota houdt het eigenlijk liever bij hybrides en waterstofauto’s. De Japanse autofabrikant gaat zich daarom met tegenzin richten op elektrische auto’s. Toyota plant nu een breed scala aan elektrische auto’s en richt zich daarbij ook op niches. Voor de binnenlandse markt lanceert Toyota een model gelanceerd dat speciaal is ontworpen voor individuele mobiliteit in stedelijke gebieden.

Vooral voor korte ritjes

Het betreft hier de C+pod, een slechts 2,49 m lang, 1,29 m breed en 1,55 m hoog stadsautootje. De Toyota C+pod is volledig elektrisch en biedt ruimte aan twee personen. Opvallend is dat Toyota het ongeveer 13.000 euro kostende autootje in eerste instantie alleen aan bedrijven, lokale overheden en andere organisaties levert. Een van Toyota’s belangrijkste punten van kritiek op elektrische auto’s is het feit dat de grote accu’s die nodig zijn voor langere afstanden niet duurzaam zijn.

De C+pod wordt echter gepromoot als een milieuvriendelijk alternatief omdat deze de energie-efficiëntie per persoon verbetert. Met een accucapaciteit van slechts 9,06 kWh is het model duidelijk ontworpen voor korte dagelijkse ritjes. De actieradius volgens de WLTP-norm is bedraagt 150 kilometer. Dat lijkt best wel veel, gezien de accucapaciteit, maar dat komt ook omdat het autootje dankzij een 9,2 kW elektromotor een topsnelheid van maximaal 60 km/u haalt. Je kunt hem opladen aan een normaal stopcontact, waarbij de oplaadtijd vijf uur bedraagt.

 

 

Veiligheid

Ondanks de compacte afmetingen is de C+pod volgens Toyota volstrekt veilig. Het autootje heeft een structuur die de botsingsenergie efficiënt verdeelt en via verschillende componenten absorbeer. De architectuur is ook ontworpen om verwondingen bij voetgangers in geval van een botsing te verminderen. Ook installeerde Toyota een noodremassistent terwijl er ook een parkeerassistent voorhanden is,

Stroombron

De Toyota C+pod kan ook worden gebruikt als stroombron voor externe apparaten en heeft hiervoor een aantal aansluitingen. In het geval van een stroomstoring of natuurramp zou het systeem tot tien uur stroom kunnen leveren.

Maar waarschijnlijk niet naar EuropaToyota wil de C+pod in combinatie met nieuwe diensten voor elektrische auto’s aanbieden. Een daarvan is het “Toyota Green Charge” aanbod dat samen met een grote elektriciteitsleverancier wordt opgezet. Toyota Green Charge biedt bedrijven een passende laadinfrastructuur en groene energie. Andere geplande diensten omvatten carsharing gericht op het bezoeken van attracties en populaire bestemmingen. Vanaf 2022 kan iedereen de Toyota C+pod kopen. Maar of dat ook geldt voor klanten buiten Japan, dat is niet bekend. Voor de Europese markt kondigde Toyota eerder deze maand aan dat de eerste elektrische auto van Toyota een SUV zou worden. Volgens eerdere verklaringen staan microauto’s zoals de C+pod momenteel niet in de planning voor Europa. Dat zou natuurlijk kunnen veranderen als er voldoende vraag is. Citroën gelooft bijvoorbeeld ook in het potentieel van elektrische microauto’s en introduceerde dit jaar de Ami.

Toyota C+Pod microcar

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven