TotalEnergies en Air Liquide willen honderd waterstoftankstations voor vrachtwagens bouwen

TotalEnergies en Air Liquide willen honderd waterstoftankstations voor vrachtwagens bouwen

De komende maanden gaan TotalEnergies en Air Liquide samen een joint venture opzetten. Deze moet nog dit jaar beginnen met het opzetten, bouwen en exploiteren van waterstoftankstations voor zware bedrijfsvoertuigen langs belangrijke Europese transportroutes.

‘Noodzaak om nu te beginnen’

Men wil op deze manier een goed bereikbaar netwerk van waterstoftankstations realiseren, waarmee de verkoop van waterstof op de markt wordt gestimuleerd. Thierry Pflimlin, President Marketing & Services van TotalEnergies: “Als pioniers op het gebied van waterstofmobiliteit zijn wij overtuigd van de noodzaak om nu te beginnen met de opbouw van een netwerk voor zwaar transport waar onze klanten baat bij hebben”.

‘Duidelijke voordelen’

Matthieu Giard, vice-president en lid van de Raad van Bestuur van de Air Liquide Groep, waar hij verantwoordelijk is voor de waterstofactiviteiten, voegt daar het volgende aan toe: “Waterstof biedt duidelijke voordelen voor de mobiliteit van zware voertuigen. Om het gebruik van waterstof te bevorderen, moet de ontwikkeling van de tankinfrastructuur worden versneld en moet een voldoende dicht netwerk van tankstations worden aangeboden aan voertuigfabrikanten, transportbedrijven en vervoerders”.

Samenwerking

TotalEnergies zal de komende jaren haar expertise op het gebied van de exploitatie en het beheer van netwerken van tankstations en de verkoop van energie aan eindgebruikers inbrengen in een gemeenschappelijke onderneming in samenwerking met Air Liquide. Air Liquide zal op haar beurt de technologische knowhow over de gehele waterstofwaardeketen leveren.

Met deze joint venture wil men in 2023 beginnen met het opzetten, bouwen en exploiteren van waterstoftankstations langs Europese transportroutes om zo een goed bereikbaar netwerk van waterstoftankstations te creëren voor de verkoop van waterstof op de markt.

Vorig artikelKarma Automotive gaat de StreetScooter in de VS bouwen
Volgend artikelCATL start productie accucellen in Thuringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in