Jaguar I-Pace EV320

Tijdelijk een goedkopere versie van de Jaguar I-Pace verkrijgbaar

De I-Pace EV320 is een goedkopere, iets minder krachtige versie van de bekende Jaguar SUV. Deze variant is misschien wel bedacht om te concurreren met de Tesla Model 3 en de Polestar 2, maar je betaalt hiermee natuurlijk ook gewoon minder bijtelling.

Wij zouden zo gauw geen redenen zien waarom je als zakelijke rijder niet voor deze goedkopere Jaguar I-Pace zou kiezen. Ook met 235 kW (320 pk) heeft deze I-Pace meer dan voldoende vermogen. Bovendien heeft hij nog steeds twee motoren en dus ook vierwielaandrijving. Eigenschappen die een SUV in dit segment niet mag ontberen. Dankzij een koppel van 500 Nm accelereert de I-Pace EV320 nog steeds in 6,4 seconden naar 100 km/uur.

Nagenoeg gelijk aan normale versie

Ook is Jaguar zo verstandig geweest om de accucapaciteit van 90 kWh te handhaven. Daardoor heeft ook deze goedkopere versie van de Jaguar I-Pace een actieradius van 470 kilometer (WLTP). Vroeger was er wat kritiek op het beperkte laadvermogen van de thuislader van de elektrische Jaguar. Die is daardoor onlangs ge-upgrade naar 11 kW en ook dat is gewoon van toepassing in de Jaguar I-Pace EV320. Aan de snellader kun je de I-Pace met een snelheid van 100 kW laden.

Wat je wel in de gaten moet houden is dat de auto in een gelimiteerd aantal wordt gebouwd. Hij is standaard voorzien van verwarmbare stoelen, een elektrisch bedienbare achterklep en 20-inch lichtmetalen wielen en is leverbaar als S, SE en HSE voor prijzen vanaf € 65.990,-. Dat betekent volgens Jaguar een netto bijtelling vanaf € 326,- per maand.

Business Pack

Je kunt de elektrische Jaguar I-Pace EV320 eventueel ook upgraden met het Business Pack, dat op de optielijst van de S- en SE-uitvoering staat. Bij de S-uitvoering kost het Business Pack € 3.000,-. Voor dit bedrag wordt de uitrusting van de S-uitvoering uitgebreid met 20-inch lichtmetalen wielen, een elektrisch bedienbare achterklep, een tweede touchscreen, premium vloermatten, verwarmbare voorstoelen, een dubbele bekerhouder voorin en een ionisatiesysteem met PM2.5 filter voor extra reiniging van de interieurlucht.  Het Business Pack voor de SE-uitvoering kost € 830,-. Voor dat bedrag wordt de auto uitgerust met 12-voudig verstelbare sportstoelen, een vast glazen panoramadak en het Cold Climate Pack bij.

Jaguar I-Pace EV320

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven