TEVVA start serieproductie van zijn eerste elektrische vrachtwagen

TEVVA 7,5 tons elektrische vrachtwagen

TEVVA is, nu de typegoedkeuring is toegekend, begonnen met de productie van de TEV75 vrachtwagen. De Britse voertuigfabrikant kan nu beginnen met de serieproductie en verkoop van zijn 7,5 tons elektrische vrachtwagen.

Typegoedkeuring

Nu zowel de Britse Vehicle Certification Authority (VCA) als de Zweedse Transport Styrelsen de noodzakelijke wettelijke typegoedkeuring hebben toegekend, mag Tevva zijn voertuigen daadwerkelijk in het Verenigd Koninkrijk en Europa verkopen.

Dit jaar duizend elektrische trucks

Het Britse bedrijf hoopt in 2023 een verkoopmijlpaal van 1.000 elektrische trucks te bereiken. TEVVA heeft al aardig wat orders en reserveringen binnen en verklaarde het volgende: “De productie van de eerste in serie geproduceerde elektrische trucks is begonnen vanuit hun basis in het Verenigd Koninkrijk. Ze zullen enthousiast worden ontvangen door klanten als Expect Distribution, Travis Perkins en Royal Mail.”

Ook met range extender op waterstof

De truck heeft een bescheiden 105 kWh accupakket. Daarmee heeft hij een bereik van 227 kilometer. Dat lijkt weinig maar is voldoende voor de meeste distributietaken. Naast de volledig elektrische variant wil TEVVA op termijn ook een variant aanbieden met een range extender op waterstof. Deze variant zal naar verwachting een bereik van 570 kilometer bieden. Dit maakt de truck ook geschikt voor vervoerstaken over langere afstanden.

Missie

Asher Bennett, oprichter en CEO, over TEVVA’s missie om de transportsector CO2-vrij te maken: “Wij zijn op een missie om duurzame vrachtwagens op schaal toegankelijk te maken en geloven dat onze technologie de transportindustrie en de Europese overheden in staat zal stellen hun netto nul doelstellingen te bereiken”.

Vorig artikelKomt BYD met de eerste betaalbare elektrische auto voor de massa?
Volgend artikelDe D-VIL cargobike is écht jaloersmakend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in