Tevva lanceert eerste waterstoftruck

Tevva lanceert eerste waterstoftruck

De Britse scale-up Tevva zal zijn langverwachte waterstof-elektrische vrachtwagen presenteren op de IAA Transportation, die in september in Hannover wordt gehouden. Maar de officiële lancering vond onlangs al plaats op de Road Transport Expo in Warwickshire.

Beschikbaar als 7,5-, 12- en 19-tons truck

Het lanceren van deze waterstoftruck was een belangrijk moment voor het in Warwickshire gevestigde bedrijf. Bovendien is het voertuig ook de eerste waterstoftruck die in het Verenigd Koninkrijk is ontwikkeld én vervaardigd. De eerste waterstoftrucks van Tevva zijn beschikbaar als 7,5 tons truck. De 12- en 19-tons varianten volgen kort daarna. Een prototype daarvan zal te zien zijn op de IAA Transportation.

Brandstofcel als range-extender

Het gaat hierbij in feite om elektrische trucks, die een range-extender in de vorm van brandstofcellen gebruiken. De accu is dus de primaire energiebron. Door het gebruik van de brandstofcellen zou de truck een actieradius van ongeveer 500 kilometer moeten halen.

Tevva is van mening dat zijn elektrische trucks dat het toevoegen van een brandstofcel deze veel bruikbaarder maakt voor transportbedrijven. De brandstofcel vergroot de actieradius van het voertuig en zorgt dat ervoor dat er zwaardere ladingen over langere afstanden vervoerd kunnen worden.

Volgens Tevva duurt het vullen van de waterstoftanks tussen de vijf en twintig minuten, terwijl het opladen van de accu’s tussen de vijf en zes uur in beslag neemt.

“We zijn verheugd over de lancering van onze waterstof-elektrische vrachtwagen, waarmee we een mijlpaal creëren voor Tevva en de Britse industrie. Wij zijn ervan overtuigd dat in de snel naderende toekomst na fossiele brandstoffen een nieuwe reeks technologieën en brandstoffen centraal zal staan in de transportindustrie,” zegt Asher Bennett, CEO en oprichter van Tevva.

Ook waterstof-gerelateerde diensten

Naast de 24/7 klantenondersteuning zal Tevva waterstof-gerelateerde diensten aanbieden aan klanten. Deze kunnen daarmee – naast het kopen of leasen van Tevva Hydrogen Trucks – ook veilig en gemakkelijk toegang hebben tot duurzame en betaalbare waterstof.

“Door waterstof te omarmen, maken we onszelf, onze klanten en de industrieën en gemeenschappen waarin ze actief zijn, klaar voor de toekomst. We zijn ook trots op het feit dat onze voertuigen veilig en betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben. In combinatie met onze toewijding aan klantenservice, geloven we dat de waterstof-elektrische truck van Tevva een populaire keuze zal zijn voor wagenparkbeheerders in het Verenigd Koninkrijk, Europa en uiteindelijk Noord-Amerika.”

Vorig artikelElektrische roadster van Polestar komt in 2026 op de markt
Volgend artikelEurocell wil grote accufabriek in Nederland bouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in