Tesla Smart Summon

Tesla’s V10 software update is een van de grootste tot nu toe

De timing lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Net op het moment dat er een paar serieuze concurrenten voor Tesla zijn aangekondigd, komt Tesla met een grote update van de software. Niet zomaar een update, maar eentje waar de concurrentie de tanden weer even op stuk kan bijten.

Smart Summon

Het leukste aspect aan Tesla’s V10 update is toch wel Smart Summon. Als je je auto ergens in de buurt hebt geparkeerd en je hebt geen zin om met je handen vol boodschappen door een plensbui of de zinderende hitte naar je auto te lopen, dat laat je jouw auto gewoon even naar jou toe rijden. Dat doet jouw Tesla helemaal vanzelf voor je. Niet alleen rechtuit, zoals de oude Summon-optie, maar ook met bochten en alles. Je eigen valet-service, zeg maar. Het is natuurlijk ook een optie die veel bekijks en ongetwijfeld ook wat angstige blikken op zal leveren want de mensen zien dan daadwerkelijk een auto zonder bestuurder rijden. Als Tesla nu ook nog even een oplossing verzint om de auto volautomatisch naar een lege parkeerplek te laten rijden en ook kan dealen met betaalde parkeerplaatsen en parkeergarages met slagbomen, dan hoeft niemand meer te stressen met parkeren. Zover is Tesla helaas nog niet, evengoed is Smart Summon met name in deze regenachtige tijd van het jaar natuurlijk een interessante optie. Helaas kan het niet op alle Tesla’s. Het is namelijk een uitbreiding voor de Tesla’s met de zogenaamde Full Self-Driving Capability of Enhanced Autopilot. Wat ook geldt: de auto moet altijd in jouw zicht staan. In de media wordt overigens gemeld dat het niet helemaal feilloos werkt.

 

Spotify, Netflix, Youtube of Hulu in het Tesla Theatre

Het was al even aangekondigd: het entertainmentsysteem van Tesla is nu ook compatible met de meest gangbare streamingdiensten. Dit is een optie die Tesla er naar onze mening al jaren eerder in had moeten zetten. TesPlayer‘. We hoeven nu dus niet meer de ‘TesPlayer‘ app te gebruiken maar kunnen genieten van volledige integratie in het systeem. Het gaat trouwens niet alleen om muziek en video, Tesla heeft in de update bij ‘Arcade’ weer een aantal nieuwe games verwerkt. Films kijken en games spelen gaat overigens alleen wanneer de auto stilstaat.

Meezingen!

Mensen die graag zingen in de auto kunnen hier nog veel plezier aan beleven. Bovendien is het ook een mooi vorm van vermaak voor de lange ritten op weg naar de vakantiebestemming. Tesla heeft het onboard entertainmentsysteem namelijk uitgebreid met een karaoke-optie, genaamd ‘Caraoke’.

I’m feeling….

… Lucky or Hungry! Je kunt kiezen. In het eerste geval navigeert jouw Tesla auto automatisch naar een POI, die de auto uitzoekt aan de hand van ervaringen. In het laatste geval navigeert de auto naar een restaurant in de omgeving. Hierbij kan de auto een heel originele keuze voor je maken zodat je ook nog eens iets anders ziet en proeft.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven