Tesla pick-up onthulling 21 november specificaties

Tesla’s “cyberpunk” pick-up wordt op 21 november onthuld

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft via Twitter aangekondigd dat hij op 21 november aanstaande de langverwachte Tesla pick-up zal onthullen.  De onthulling zal plaatsvinden in de SpaceX-fabriek in Los Angeles, waarbij Elon Musk refereert aan de film “Blade Runner.”

Musk heeft eerder verteld dat de pick-up een futuristisch cyberpunk “Blade Runner”-ontwerp zou hebben. Afgelopen zomer liet hij ook doorschemeren dat de pick-up 240 Volt-aansluitingen zou krijgen. Werklui kunnen hun elektrische gereedschap dan zonder een verlengsnoer of generator voor nodig zouden hebben. Ook zei hij dat de auto echt uniek zou worden, iets heel anders. Uiteraard geldt dat niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor de prestaties. Dat begint al bij de actieradius, die 645 tot 800 kilometer moet bedragen. Ook heeft Musk gezegd dat het om een zespersoons truck met twee motoren gaat die 300.000 pond (136.077 kg) kan trekken.

“Beter dan de F150 en 911”

Volgens Musk wordt de pick-up van Tesla qua functionaliteiten beter dan een Ford F-150 en een betere sportauto dan de Porsche 911. Qua acceleratie is het voor een elektrische auto natuurlijk niet z’n probleem. Een pick-up voor de Amerikaanse markt moet sowieso behoorlijk veel power hebben. Veel pick-ups hebben daar immers een dikke V8-motor. Voor de rest is het nog even afwachten wat Elon Musk voor ons in petto heeft.

Geruchten over specificaties

Officieel is er dus nog weinig bekend van de Tesla pick-up maar er zijn natuurlijk meer dan genoeg geruchten. Dat geldt ook voor de vele renderings die er in omloop zijn. Volgens de geruchten heeft de pick-up een 360°-camera, de mogelijkheid om de auto autonoom te laten parkeren en een automatische niveauregeling heeft, klinken best wel geloofwaardig. Maar de vanafprijs van minder dan 50.000 dollar moeten we misschien met een korrel zout nemen. We gaan het zien, op 21 november.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven