zaterdag, 2 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsTesla wil omvang Supercharger-netwerk de komende twee jaar verdrievoudigen

  Tesla wil omvang Supercharger-netwerk de komende twee jaar verdrievoudigen

  Het Supercharger-netwerk van Tesla is al ’s werelds meest omvangrijke snellaadnetwerk. De Amerikaanse autofabrikant heeft hiermee een niet te onderschatten voorsprong opgebouwd. Toch wil Tesla de omvang van het snellaadnetwerk in de komende twee jaar gaan verdrievoudigen.

  Dit maakte Drew Baglino, Senior Vice President Powertrain and Energy Engineering van Tesla, bekend tijdens de laatste conferentie met de beleggers. “Het netwerk is in de afgelopen 18 maanden verdubbeld en wij zijn van plan het in de komende twee jaar te verdrievoudigen,” zei Baglino.

  Netwerk in anderhalf jaar verdubbeld

  Uit het kwartaalrapport blijkt dat Tesla eind september wereldwijd 3.254 Supercharger-locaties met in totaal 29.281 oplaadpunten heeft. Dat betekent dat de hoeveelheid oplaadpunten in een jaar tijd met ongeveer de helft is toegenomen. Als we kijken naar de afgelopen anderhalf jaar, dan is het netwerk zelfs in omvang verdubbeld. Dat is ook hard nodig, want het aantal laadbeurten is in een jaar tijd met 73% toegenomen.

  Tesla Supercharger netwerk

  Gemiddelde congestie afgenomen

  Volgens Baglino is de uitbreiding niet alleen bedoeld om nieuwe gebieden te ontsluiten. De uitbreiding moet ook de mogelijkheden in regio’s waar de vraag erg groot is, vergroten. “Het Supercharger-team houdt de congestie op de Supercharger-locaties nauwlettend in de gaten. Zo kan het tijdig uitbreidingen plannen om een klantervaring met minimale wachttijden te garanderen. Er is absoluut nog werk aan de winkel om de capaciteit in sommige gebieden met congestie op te voeren. Toch is de gemiddelde congestie op het netwerk in de afgelopen 18 maanden afgenomen.”

  Andere maatregelen

  Tesla zal op bepaalde locaties de congestie opvangen door mobiele Superchargers te installeren. Verder vertelde Baglino dat Tesla andere prijsstrategieën overweegt die het gebruik buiten de spitsuren aanmoedigen, dit om wachttijden te vermijden. Baglino gaf geen indicatie over de hoogte van een dergelijke flexibele prijsstelling.

  Tesla Supercharger netwerk

  Open voor andere merken

  De door Baglino versnelde wereldwijde expansie heeft niet alleen met de congestie te maken. Afgelopen zomer kondigde men aan dat de Superchargers ook worden opengesteld voor elektrische auto’s van andere merken. Hierdoor zal de vraag en het gebruik waarschijnlijk flink toenemen. Ook het door president Biden aangekondigde infrastructuurplan zal (in de VS) waarschijnlijk een rol spelen. In dit plan zijn hoge subsidies voor oplaadinfrastructuur opgenomen, maar wel op voorwaarde dat alle elektrische voertuigen, ongeacht het merk, er gebruik van kunnen maken.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos