Tesla wil mogelijk General Motors-fabriek in Ohio overnemen

General Motors kondigde vorige maand aan dat het drie Amerikaanse fabrieken gaat sluiten. Eén daarvan staat in de staat Ohio. Op aanraden van gouverneur John Kasich wil Tesla-topman Elon Musk de fabriek misschien overnemen. “We zijn mogelijk geïnteresseerd”, zei hij in een interview.

Kasich twitterde naar Musk en schreef: “Hey Elon Musk, bel me. Er zijn geen betere werknemers dan werknemers uit Ohio. En Lordstown [waar de GM-fabriek staat – red.] is klaar voor je.” Musk reageerde daarop met een kort berichtje: “Dank je. Ik denk er volgend jaar over na.”

NUMMI-fabriek

Als het daadwerkelijk doorgaat, is het niet de eerste keer dat Tesla een GM-fabriek overneemt. In 2010 kocht het bedrijf voor 42 miljoen dollar de NUMMI-fabriek (New United Motor Manufacturing, Inc.) in Fremont, Californië. Die productielocatie was daarvoor in handen van General Motors en Toyota.

Zo’n 300.000 auto’s per jaar

In acht jaar tijd heeft Tesla het aantal werknemers fors uitgebreid met onder meer een groot aantal voormalige NUMMI-medewerkers. Tesla Fremont produceert nu ongeveer 300.000 elektrische auto’s per jaar. In de Lordstown-fabriek – die volgend jaar beschikbaar komt – bouwt General Motors nu de Chevrolet Cruze. Het concern wil zich echter meer focussen op SUV’s en EV’s.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven