Tesla Supercharger V3 brengt laadtijd drastisch omlaag

Voor een echte doorbraak van de elektrische auto is niet alleen een verhoging van de actieradius, maar ook verkorting van de laadtijd nodig. Tesla is hard op weg met zijn nieuwe Supercharger V3, die een Model 3 in ongeveer een kwartier kan volladen.

Dat beweert althans Tesla. Volgens de fabrikant heeft de Supercharger V3 een vermogen van 1 megawatt en een laadsnelheid van 250 kW. Leg daar een Model 3 aan en in 5 minuten is hij weer goed voor een bereik van 120 kilometer. Met de introductie van de Supercharger V3 wordt de gemiddelde laadtijd met de helft verkort, aldus Tesla. Bovendien kan de derde generatie Supercharger meerdere auto’s tegelijk laden, zonder dat dat effect heeft op de snelheid.

Laatste kwartaal

Voorlopig is de Supercharger V3 alleen compatible met de Model 3. De eerste nieuwe laadstations zijn al geïnstalleerd in Californië, vlakbij het Tesla-hoofdkantoor. In de komende zes maanden wordt gewerkt aan het Amerikaanse netwerk. Pas in het laatste kwartaal van dit jaar zullen de eerste Supercharger V3’s naar Europa en Azië komen.

Voorverwarmen

Nieuw voor de Model 3 is een mogelijkheid die Tesla On-Route Battery Charging noemt. Op het moment dat een Model 3-bestuurder richting een Supercharger-station navigeert, zorgt de auto ervoor dat de batterijen verwarmd worden, zodat ze de optimale laadtemperatuur hebben als het station wordt bereikt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven