Tesla Semi gaat eindelijk in productie

Tesla Semi elektrische truck

Het waarheidsgehalte van hetgeen Elon Musk op Twitter beweert, ligt helaas niet altijd even hoog. Met name als het gaat over de productie van nieuwe modellen. Musk houdt dan bijna altijd heel onopvallend een slag om de arm. Maar zijn laatste tweet over de Semi was opeens heel stellig en concreet.

We zitten al wat jaartjes op de komst van de Semi – een elektrische vrachtwagen –  te wachten. Er rijden al wat Semi’s rond maar die zijn voor eigen gebruik of testdoeleinden. En dat terwijl Tesla de Semi al in 2017 aankondigde. Ondertussen wordt Tesla op dat gebied voorbijgestreefd door concurrenten als Nikola, dat de serieproductie inmiddels heeft opgestart.

Productie en leveringen starten dit jaar

Maar nu, vijf jaar na de aankondiging van de Tesla Semi, lijkt er daadwerkelijk zicht op een serieproductie te zijn. Twee jaar na de oorspronkelijke planning maar dat is altijd nog beter dan helemaal niet. Zijn tweet luidde vertaald als volgt:

“Tesla 500 mijl range Semi Truck begint dit jaar te verschepen, Cybertruck volgend jaar.”

In spanning afwachten

Tesla heeft ondertussen al heel wat orders en toezeggingen voor de Semi binnen en kan, zodra de productielijn klaar is n er voldoende personeel en onderdelen zijn, dus vol aan de bak. Zodra de eerste leveringen gedaan zijn – dat zal rond de kerst zijn – kunnen we uitkijken naar berichten over eventuele bugs en onvolkomenheden. Ook kunnen gebruikers dan ervaren of de toegezegde actieradius van ongeveer 800 kilometer ook bij lage temperaturen kan worden gehaald.

Cybertruck: volgend jaar

Wanneer de eerste exemplaren voor de Europese markt worden gebouwd, is niet duidelijk. In zijn tweet zegt Musk overigens ook dat de Cybertruck volgend jaar in productie gaat. Die zal waarschijnlijk niet in Europa worden aangeboden. De rigide carrosserie zal niet aan de Europese eisen voor de bescherming van medeweggebruikers voldoen.

Vorig artikelMet het verbod op benzineauto’s vanaf 2035 komt de schone stad dichterbij
Volgend artikelTest MG 5: elektrische stationwagon is uniek en niet te duur (maar ook niet perfect)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in