Tesla Roadster sprint

Tesla Roadster in volle sprint? Dat ziet er zo uit!

Kun je de eerste preview van de nieuwe Tesla Roadster nog herinneren? Dat is alweer bijna drie jaar geleden. Toen beloofde Musk ons nog dat die auto dit jaar in productie zou zijn, en in slechts 1,9 seconden van 0 naar 100 zou sprinten. Maar hoe ziet zo’n indrukwekkende sprint er eigenlijk uit?

CGI-kunstenaart Slave Popovsky creëerde een indrukwekkende animatie om te laten zien hoe een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 1,1 seconde eruit zou kunnen zien. Hij ging hierbij uit van een snellere versie met de SpaceX-motor. De eerdergenoemde 1,9 seconden was immers gebaseerd met de met de ‘trage’ basisversie van de Tesla Roadster. Musk legde later uit dat Tesla van plan is een “SpaceX-pakket” aan te bieden met geforceerde koude lucht rond het voertuig om de prestaties te verhogen. De CEO van Tesla benadrukte dat dit geen grap is, maar dat ze daadwerkelijk van plan zijn om deze upgrade in productie te nemen.

Als een echte James Bond

Musk moet je natuurlijk niet altijd serieus moet nemen want hij heeft soms iets te veel fantasie. Zo gaf Tesla’s CEO aan dat de Roadster “een volwaardig James Bond” voertuig wordt. Dat betekent dat er een motor achter de kentekenplaat zit. Op dit punt is het nog steeds niet duidelijk hoeveel sneller dan 1,9 seconden tot 100 km/u de nieuwe Tesla Roadster met het SpaceX-pakket kan worden. Sommigen hebben gesuggereerd dat hij in slechts 1,1 seconde tot 100 km/u zou kunnen accelereren. Vandaar de animatie van Slave Popovsky

Nog wel even wachten

In een interview met podcaster Joe Rogan had Elon Musk goed én slecht nieuws over de nieuwe Roadster. Hoewel de lancering voor dit jaar was aangekondigd, wordt de marktintroductie van de nieuwe Tesla sportwagen uitgesteld. We moeten wachten tot ten minste tot 2022 uitgesteld. Musk bevestigde overigens dat het “basismodel” minder dan twee seconden nodig heeft om te accelereren naar 100 km/u. De sprinttijd van het topmodel, dat met drie elektromotoren zal worden uitgerust, zou zelfs aanzienlijk sneller moeten zijn.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven