Tesla Model 3 en klachten NextMove

Tesla reageert op klachten NextMove

De afgelopen dagen was er veel publiciteit over een geschil tussen Tesla en de Duitse autoverhuurder NextMove. Dit bedrijf zou serieuze kwaliteitsproblemen hebben met de 15 geleverde Tesla’s. Omdat beide partijen er samen niet uit kwamen, zou Tesla het restant van de order – voor maar liefst 85 voertuigen – hebben geannuleerd.

Problemen met Model 3

NextMove vertelde vandaag live over de problemen die het bedrijf met de 15 geleverde Tesla’s (Model 3) had. Ook zou Tesla, toen NextMove vier voertuigen ter overbrugging van de onbruikbare exemplaren bestelde, voertuigen hebben geleverd die al eerder op naam waren gezet. Op verzoek van Teslamag.de reageert Tesla op de beschuldigingen van NextMove over de kwaliteit van de geleverde voertuigen.

NextMove

NextMove, een van de grootste Duitse verhuurders van elektrische auto’s, heeft deze week uitvoerig verslag gedaan van de aanhoudende problemen met de kwaliteit en service van Tesla. Aangezien deze problemen niet konden worden opgelost, is het aantal Tesla elektrische auto’s in het wagenpark van NextMove aanzienlijk lager dan gepland. Verschillende van de vijftien auto’s zouden onveilig zijn door onder anderen niet werkende richtingaanwijzers, een breuk in het karkas van een band en nog meer problemen. Ook zou er de nodige lakschade zijn.

Geen sprake van annulering

Een woordvoerder van Tesla vertelt dat het niet waar is dat Tesla de bestelling heeft geannuleerd. Volgens Tesla had de klant namelijk besloten geen verdere leveringen van Tesla te accepteren. Hij vervolgt: “Wij zijn van mening dat de klant niet alleen vanwege kwaliteitsproblemen, maar ook uit frustratie over een ander geschil eerder dit jaar weigerde de resterende voertuigen af te nemen”. Tesla verklaarde dat de kwaliteit van de geproduceerde elektrische auto’s “nieuwe hoogten” had bereikt. Het bedrijf is zich dan ook niet bewust van “buitengewone kwaliteitsproblemen” met auto’s, vooral in Duitsland of andere landen. Het kan niet worden uitgesloten dat voertuigen tijdens het vervoer naar de klant worden beschadigd. Als dit het geval zou zijn, zouden die problemen snel worden opgelost.

Uitbreiding service

Naast de kwaliteit klaagde NextMove bij Tesla over een zeer slechte service. De woordvoerder van het bedrijf bevestigde dat Tesla zijn servicecapaciteit wereldwijd aan het uitbreiden is. Nog maar een paar dagen geleden werd de opening van 30 nieuwe servicecentra aangekondigd. Het wagenpark van mobiele servicevoertuigen in Europa zal dit jaar met meer dan 50 procent worden uitgebreid en de dekking van het servicenetwerk zal worden vervijfvoudigd.

Lat ligt extreem hoog

“We leggen de lat voor onze auto’s extreem hoog, zodat klanten die ontevreden zijn over hun auto, de auto tot zeven dagen na aankoop kunnen inleveren met een volledige terugbetaling. Uit de gegevens over onze klanttevredenheid blijkt dat Duitse klanten tot nu toe in hoge mate tevreden zijn over hun voertuigen, inclusief de kwaliteit en de staat van levering”, aldus de woordvoerder van Tesla.

Gedoe rond voertuignummers

NextMove had ook geklaagd dat het bedrijf auto’s kreeg die volgens Tesla nieuw waren maar die al eerder op naam van particulieren waren gezet. De Amerikaanse fabrikant gaf toe dat voertuigen met een reeds toegekend VIN (FIN/voertuigidentificatienummer) opnieuw als nieuwe auto’s werden verkocht. Dit was te wijten aan een probleem met het beheer van de identificatienummers, wat inmiddels is opgelost. De betrokken voertuigen zijn inmiddels voorzien van nieuwe nummers.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven