zaterdag, 22 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsTesla pakt record op Nürburgring terug

  Tesla pakt record op Nürburgring terug

  Tesla heeft de productie gestart van de langverwachte vernieuwde versie van de Model S. Vooral de nog krachtigere Plaid-versie was iets waar de Tesla-fans naar uitkeken. Die fans zullen blij zijn dat Tesla met dit model het officiële snelheidsrecord voor elektrische productieauto’s op de Nürburgring behaalde.

  Ongewijzigde productieversie

  Volgens Tesla CEO Musk kwam het voertuig waarmee het record werd gevestigd rechtstreeks van de fabriek. De auto reed het record naar verluidt zonder aanpassingen. Het record werd door de Model S Plaid met maar liefst 12 seconden verbeterd en staat nu op 7:30.909. De auto haalde daarbij een gemiddelde snelheid van 166,32 km/u.

  Tesla was de afgelopen weken al actief op de Nürburgring om nieuwe product te testen en recordpogingen te doen. Een dergelijk nieuwtje viel dan ook te verwachten. Elon Musk kondigde de geslaagde recordpoging aan via Twitter:

  Zijn er uitdagers?

  Het wordt even afwachten welke auto de potentie heeft om de recordtijd van de Tesla Model S Plaid te overtreffen. De auto die het record tot dusver in handen had, is de Porsche Taycan. Maar of Porsche van plan is om een snellere versie van de Taycan te ontwikkelen, is maar de vraag. Daarom moeten we misschien eerder denken aan de elektrische hypercars die eraan zitten te komen, zoals de Lotus Evija en de Rimac Nevera en diens tegenhanger van Bugatti.

  En wat gaat Tesla zelf doen?

  De volgende stap die Tesla waarschijnlijk zal zetten is een recordpoging met een aangepaste Model S Plaid. Deze zal dan zijn voorzien van de nodige aerodynamische aanpassingen, carbonremmen en speciale banden. De vraag is natuurlijk: waarom zou Tesla eigenlijk? Het record staat er immers en dat is eigenlijk genoeg. Ware het niet dat Tesla en Elon Musk huizenhoge ambities hebben. Alleen het allerbeste is goed genoeg en de wetenschap dat ze het kunnen verbeteren zal ze ongetwijfeld aan het denken zetten.

  Wie weet haalt Tesla alsnog de Plaid+ versie van stal. Deze heeft nog meer vermogen en een grotere actieradius, maar werd vlak voor de productiestart geannuleerd. Volgens Musk omdat de gewone Model S Plaid al goed genoeg is. Deze zet natuurlijk ook al maatstaven in zijn klasse, met een topsnelheid van 322 km/u en een acceleratie van nul naar honderd in slechts 2,1 seconden. Maar als Musk dat record voor elektrische productieauto’s met de Plaid+ wil vestigen, zal die versie toch in productie moeten gaan. Leuk voor de Tesla-fans, maar dat legt ook de nodige extra belasting bij Tesla omdat de accucellen en overige componenten toch al heel schaars zijn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos