Tesla V3 Superchargers Las Vegas

Tesla opent eerste grootschalige locatie met V3 Superchargers

Tesla heeft een nieuwe, grootschalige Supercharger-locatie geopend in Las Vegas. De Californische autobouwer combineert in deze locatie nieuwe en bestaande technieken. Voor het eerst wordt er ook gebruik gemaakt van de nieuwe V3 Superchargers waarmee je tot 250 kW kunt laden.

Behalve 24 nieuwe V3 Superchargers en 15 langzamere wandladers heeft Tesla in de nieuwe locatie in Las Vegas nog meer eigen technologieën toegepast. Op de overkappingen zijn zonnepanelen geplaatst en de energie wordt opgeslagen in speciale industriële Powerpacks.

V3 Supercharger

Tesla heeft de V3 Supercharger in maart gepresenteerd. Aansluitend werd hij als proef op enkele locaties in de VS in gebruik genomen. Met de derde generatie van Tesla’s snelladers wordt de laadtijd van een Tesla nog korter. In tegenstelling tot de eerdere generaties van de Supercharger hoef je de beschikbare energie niet meer te delen met een andere Tesla die aan dezelfde laadzuil staat te laden. Daardoor kun je altijd gebruik maken van de voleldige laadcapaciteit. In de best mogelijke situatie kun je in vijf minuten voor meer dan 100 kilometer bijladen. In Las Vegas wordt deze nieuwe Supercharger voor het eerst grootschalig ingezet. Men verwacht dat eind dit jaar ook in Europa de eerste V3 Superchargers in gebruik worden genomen.

Snelladen

Niet alle Tesla-modellen kunnen optimaal gebruik maken van de 250 kW laadcapaciteit van de V3 Supercharger. Het snelst gaat het met de Tesla Model 3. Hiermee kun je inderdaad laden tot 250 kW, meer dan twee keer zo snel als de vorige generatie van de Supercharger. Met een Model S of X die na april 2019 is gebouwd, kun je tot 200 kW laden. Oudere versies kunnen met niet meer dan 150 kW worden geladen.

Samenwerking met Ceasars Palace

Het nieuwe laadpark van Tesla bevindt zich op het terrein van Ceasars Palace. Dagelijks kunnen er volgens Tesla meer dan 1500 auto’s worden geladen. Wie er korter dan een uur op de locatie blijft, kan daar gratis staan. Daarna moet je aan Caesars Palace een regulier parkeertarief betalen tenzij je daar al hotelgast bent met een Platinum, Diamond of 7-star status. Laden aan de langzame laders is gratis, voor de snelladers brengt men wel kosten in rekening.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven