Tesla opent 800e Supercharger-locatie in Europa

Tesla opent bij Avignon de 800e Supercharger in Europa

Met de opening van de nieuwe Supercharger-locatie in het Franse Avignon heeft Tesla in totaal 800 snellaadlocaties in Europa operationeel, verdeeld over 30 landen. Wereldwijd exploiteert Tesla inmiddels bijna 9.000 Supercharger-locaties. In Nederland zijn de 38 Superchargerlocaties samen goed voor ruim 650 snellaadpunten.

Steeds grotere Supercharger-locaties

De nieuwe locatie in Avignon is behoorlijk groot, er staan daar maar liefst 28 snellaadpunten. Dat ligt in lijn met Tesla’s strategie om “grotere locaties te openen om de steeds groter wordende vloot van Tesla’s die in Europa rondrijdt te bedienen”, aldus het bedrijf. De grootste Europese Supercharger-locatie is nog steeds het Noorse Nebbenes, vlak boven Oslo. Daar zijn welgeteld 44 snellaadpunten operationeel. Dat is heel wat meer dan de eerste Europese Supercharger-locaties. Toen, in 2013, had iedere locatie vier snellaadpunten.

Niet te vergeten: Frankrijk staat vanwege het gebrek aan werkende snellaadpunten nog steeds bekend als ‘laadwoestijn’. De nieuwe Supercharger-locatie is ook wat dat betreft een welkome aanvulling. Helaas is deze nieuwe locatie alleen voor Tesla’s toegankelijk.

Ook voor andere merken

Op dit moment is het Supercharger-snellaadnetwerk van Tesla nog niet echt “openbaar” te nomen. Het is immers in principe alleen te gebruiken voor het opladen van elektrische auto’s van het merk Tesla.

Maar dat gaat waarschijnlijk veranderen. Sinds eind vorig jaar heeft Tesla – als onderdeel van een pilot – het Supercharger-netwerk gedeeltelijk opengesteld voor elektrische auto’s van andere merken. Die pilot begon met een handjevol locaties in Nederland maar is inmiddels uitgegroeid tot ruim 250 Supercharger-locaties en 3.600 snellaadpunten in 13 landen. Er zijn helaas nog wat hick-ups met het opladen van bepaalde automodellen zoals de Ioniq 5. Zodra dat is opgelost zou je kunnen stellen dat Tesla het grootste openbare snellaadnetwerk in Europa exploiteert, ware het niet dat je er alleen kunt betalen door middel van de Tesla-app. Daarom hebben wij een beetje moeite met het predicaat ‘openbaar’.

Vorig artikelLaden tot 3.750 kW met MCS, de nieuwe standaard voor het snelladen van elektrische vrachtwagens
Volgend artikelIntroductie nieuwe duurtester: Volvo C40 Recharge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in