Tesla Model Y eerder in productie

Tesla Model Y gaat mogelijk eerder in productie

In juni gaf Tesla’s CEO Elon Musk aan dat Model Y medio 2020 zou moeten komen. Hij verwachtte dat de productie in het eerste kwartaal zou starten en dat de eerste levering in het tweede kwartaal plaats zou vinden. Ook zei hij ze intern een veel sneller tijdschema hebben. Tesla lijkt het tempo nu te voeren.

Leveranciers moeten eerder leveren

Dat wordt althans beweerd door de Taiwanese krant Economic Daily News. Deze meldt dat Tesla drie leveranciers heeft gevraagd om de onderdelen voor de Tesla Model Y zes maanden eerder dan gepland te leveren. Volgens die krant zou de productie al aan het einde van dit jaar beginnen. Het betreft de leveranciers Lianjia Optoelectronics (deze levert ook de achterlichten voor Model 3), Bizlink (gespecialiseerd in kabelbomen) en Hong Kong Heda Co.

Het is niet de eerste keer dat we horen dat leveranciers de levering van onderdelen voor Tesla’s Model Y moeten bespoedigen. Ook ElringKlinger, dat lichtgewicht dwarsbalken voor de cabine levert, beweert een nieuwe order te hebben voor onderdelen voor een EV die in 2020 in Fremont zal worden gemaakt. Kennelijk heeft Tesla veiligheidshalve – en heel verstandig – een redelijk conservatief extern tijdschema aangehouden.

Kabelbomen steeds korter

BizLink levert kabelbomen en overige bedrading. Musk vertelt dat de Model S ongeveer drie kilometer aan kabelbomen heeft. In de Tesla Model 3 is dit al teruggebracht tot 1,5 kilometer. Dit is volgens Musk nog maar het begin. Er wordt momenteel een volledig nieuwe bekabelingsarchitectuur ontwikkeld voor toekomstige voertuigplatformen. De totale lengte zou nog maar 100 meter bedragen. Het is niet helemaal duidelijk of deze ontwikkeling ook al direct in de Tesla Model Y zal worden doorgevoerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven