Tesla Model S en X krijgen tien procent meer rijbereik

Tesla heeft verbeteringen doorgevoerd bij de Model S en de Model X. Deze voertuigen zouden daardoor op een acculading tien procent verder kunnen rijden, zonder dat de accucapaciteit werd vergroot.

Tesla was al niet te achterhalen door de concurrentie, maar vergroot zijn voorsprong op het gebied van de actieradius nog verder. Volgens het Amerikaanse bedrijf is nu een bereik van 595 en 523 kilometer mogelijk is met respectievelijk de Model S en X.

Het extra rijbereik zou mogelijk zijn door een nieuw ontwerp van de elektrische motoren plus een nieuw veersysteem dat de luchtweerstand verder verlaagt en enkele andere kleinere verbeteringen. Niet alleen de actieradius, ook het vermogen en het koppel zijn hierdoor verbeterd, wat leidt tot een snellere acceleratie van 0-100 km/u.

Door de upgrade keert ook het instapmodel terug. In het geval van de Model S Standard Range is er sprake van 450 kilometer actieradius. De Model X Standard Range komt 375 kilometer ver. Beide varianten zijn voorzien van de nieuwe aandrijflijn. De Model S kost als Standard Range € 82.400 en de Model X € 87.100 euro.

Bron: AD.nl/auto

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven