Tesla Model 3 Performance staat z’n mannetje op de Nordschleife

De Tesla Model 3 Performance lijkt weinig moeite te hebben met de beruchte Nordschleife van de Nürburgring. In bijgaande video doet een eigenaar een rondje (Bridge-to-Gantry) in ongeveer 9 minuten.

Het lijkt erop dat de persoon achter het stuur niet de Track-modus van zijn Tesla heeft ingeschakeld. De omschrijving onder de video is daar in ieder geval niet duidelijk over. Wel meldt de bestuurder dat de remmen halverwege de ronde al oververhit raakten. Mogelijk was het beter geweest om in Track-modus te rijden omdat de Model 3 dan meer regenereert en de remmen minder vaak aangesproken hoeven te worden.

NIO EP9

In 2017 werd het elektrorecord op de 20,8 kilometer lange Nordschleife op 6:45,90 minuten gezet door de NIO EP9, een 1360 pk sterke Chinese supersportwagen. Hij gaat in 2,7 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 313 km/h. De NIO EP9 – die een actieradius van ruim 400 kilometer heeft – pakte ook de elektrische records op Paul Ricard, het Shanghai International Circuit en Circuit of the Americas.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven