Tesla Model 3 aanhanger trekhaak

Tesla Model 3 met aanhanger, dé oplossing voor ZZP’ers

René van den Tempel uit Rotterdam werkt al de nodige jaren in de bouw als ZZP’er. Tot voor kort reed hij altijd in een Volkswagen Transporter. Toen hij zijn laatste VW T6 bestelde, had hij zich voorgenomen om daarna een elektrische versie te bestellen. Helaas bleek die nog niet leverbaar. Via de nodige omzwervingen kwam hij uiteindelijk bij een Tesla Model 3 uit.

Zoektocht

Omdat René toch heel graag een elektrische bestelwagen wilde en Volkswagen de T6 niet in die uitvoering kon leveren, is hij verder gaan kijken. Eerst kwam de VW Crafter aan bod. Die was namelijk wel leverbaar met een elektrische aandrijflijn. Maar die was duur, alleen leverbaar met enkele cabine en bovendien ook te hoog voor de garage van René. Daarna heeft hij gekeken naar de Mercedes eVito. Qua formaat en uitrusting helemaal prima maar de actieradius was naar de mening van René ver onder de maat. Bovendien vond hij de prestaties teleurstellend. “Alsof de handrem er nog op stond”, vertelt René.

Model 3 met trekhaak

Nu had René ook al eens stiekem naar een Tesla gekeken. Heel mooi, maar de Model S en Model X kwamen wel erg boven het budget uit. Daarom was hij verheugd toen hij hoorde dat er voor Model 3 een trekhaak leverbaar is. Het maximale trekgewicht van 910 kilo baarde hem aanvankelijk wel een beetje zorgen. De compressor met aanhanger die hij voor zijn werk nodig heeft, weegt rond de 800 kilo. Daarbij komen ook nog wat gereedschappen en zaken als een kruiwagen omdat die niet in de kofferbak van de Tesla passen. Er werd een speciale opbergbak voor de dissel gebouwd en bovenop de compressor paste precies een platform voor de kruiwagen en andere zaken. Nu hoeven er in de Tesla alleen nog wat werkkleding en wat extra gereedschappen te worden meegenomen.

Tesla Model 3 trekhaak aanhanger

Ideale oplossing

Het is op die manier een ideale oplossing voor René. De auto en aanhanger passen in zijn garage, waar de auto ook iedere nacht wordt opgeladen. Hij kan in zowel werktijd als zijn vrije tijd beschikken over een comfortabele auto. Die is zowel qua aanschafprijs én bijtelling veel voordeliger dan zijn eerder VW T6 met dubbele cabine. Hij bespaart er ieder jaar zoveel mee dat hij de Tesla over vijf jaar bijna zal hebben terugverdiend.

Rijden bevalt prima

Het rijden met de Tesla Model 3 met aanhanger bevalt René prima. Hij merkt amper dat er een aanhanger achter hangt. Accelereren gaat iets minder snel maar hij vermoedt dat hij evengoed binnen 8 à 9 seconden op de 100 km/uur zit. Ook de actieradius is wat hem betreft geen enkele issue. De Autopilot werkt in aanhangermodus iets anders en stuurt dan niet mee. Er zit in die modus trouwens wel een klein foutje. Ook mét aanhanger wil de automatische cruise control namelijk gewoon 130 kilometer per uur rijden. Maar al met al is René heel tevreden met zijn Tesla. Hij raadt andere ZZP’ers die in de bouw werken aan om ook eens te kijken naar een soortgelijke oplossing. Qua bijtelling is het immers veel voordeliger. Bovendien rijd je dan in een veel comfortabelere auto rond en draag je bij aan een schoner milieu.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven