Tesla Model 3 Zakenauto van het Jaar

Tesla Model 3 is de Zakenauto van het Jaar 2021

Eigenlijk was het geen verrassing, dat de Tesla Model 3 gisteravond is gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2021. Zoals de jury van de Driving Business Awards van Automobiel Management terecht zei, is het een gedenkwaardig moment. De prestigieuze prijs gaat namelijk voor het eerst naar een elektrische auto.

Kwestie van tijd

Natuurlijk was het een kwestie van tijd voordat een elektrische auto tot Zakenauto van het Jaar gekozen zou worden. De Model S van Tesla maakte de weg al vrij maar bevindt zich in een wat exclusiever segment. Met de goedkopere Model 3 wist Tesla wél de massa te bereiken. Eind vorig jaar was er, vanwege de aangekondigde stijging van de bijtelling, een enorme stormloop op elektrisch auto’s. Vooral de Tesla Model 3 was toen erg in trek. Veel zakelijker rijders mochten zich dan ook in de handen knijpen dat ze nog nét voor de jaarwisseling in hun nieuwe Tesla Model 3 konden stappen. Toen was de Tesla Model 3 zelfs een tijd de meest verkochte auto van Nederland. Als er dus een moment is dat een Tesla kans heeft om deze verkiezing te winnen, dan is het wel dit keer. De Tesla Model 3 is, zoals Rob van Ginneken van Automobiel Management het mooi omschrijft, het visitekaartje van de transitie naar elektrisch rijden.

Tesla Model 3 is Zakenauto van het Jaar

Foto: Automobiel Management

Wennen aan andere aanpak

Volgens juryvoorzitter Peter Brouwer moest de autowereld aanvankelijk wennen aan de aanpak van Tesla. “In details werden er vraagtekens gezet, zoals bij de aflevering en service. Aan de andere kant is het product zeer geliefd en is het eigen laadnetwerk van Tesla een belangrijke troefkaart. De Model 3 scoort ook prima cijfers in de kosten en overtuigt met zijn prestaties en praktische bruikbaarheid. Ook door een groot rijbereik.”

Megatrots

Tesla’s Nederlandse directeur Kim Liebregts reageert trots op de overwinning. “Fantastisch! Het is een waar statement dat een elektrische auto de titel ‘Zakenauto van het Jaar’ draagt. Niet alleen voor onze Model 3, maar ook voor het elektrisch rijden in het algemeen. We zijn megatrots op deze prijs, aangezien we vorig jaar Beste Nieuwkomer waren en dit jaar die belofte hebben waargemaakt.”

En volgend jaar?

Wij verwachten dat de opkomst van elektrisch rijden door zal zetten op de zakelijke markt, ook met een hogere bijtelling. Daarom vermoeden wij dat Volkswagen-directeur Rinke van Keimpema, die dit jaar de prijs voor de beste nieuwkomer voor de Golf 8 mocht ontvangen, volgend jaar weer een prijs in ontvangst mag nemen. Want de kans is natuurlijk groot dat de Volkswagen ID.3 tot zakenauto of beste nieuwkomer van het jaar wordt gekroond. Of misschien wel twee prijzen want ook de VW ID.4 zou wel eens een kanshebber voor de nieuwkomer van het jaar kunnen zijn. En het zou heel goed kunnen dat Kim Liebregts van Tesla shet jaar erna staat te glunderen als Model Y een prijs in de wacht sleept. Maar tegen die tijd is de concurrentie echt wakker geschud en kan er nog heel veel gebeuren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven