Tesla Model 3 in februari best verkochte premiumsedan in Europa

In februari werden in Europa maar liefst 92 procent meer volledig elektrische auto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Opvallend is dat de Tesla Model 3 in een keer naar de top van de EV-ranglijst is gesprongen. Sterker nog, de Amerikaanse sedan deed het zelfs beter dan de Audi A4, BMW 3 Serie en Mercedes-Benz C-Klasse.

Want inderdaad, met 3630 verkochte exemplaren in februari was de Tesla Model 3 in Europa niet alleen de populairste EV, maar ook de populairste premiumsedan. Volgens de verkoopstatistieken van JATO Dynamics werd het merendeel van de Model 3’s gekocht door particulieren, wat bijzonder is. De EV-top vijf bestaat verder uit de Renault Zoe (2884 exemplaren), Nissan Leaf (2333), BMW i3 (1998) en Hyundai Kona Electric (1754).

Marktaandeel van 1,9 procent

Elektrische voertuigen hadden in februari een Europees marktaandeel van slechts 1,9 procent. Het aantal verkochte exemplaren steeg echter met 92 procent naar 19.600 auto’s, vooral door de introductie van nieuwe modellen. In Noorwegen maken EV’s inmiddels 40 procent van de nieuwverkopen uit. In Nederland is dat 7 procent. De grootste elektromarkt wat aantallen betreft is Duitsland, waar de vraag naar volledig elektrische auto’s met 81 procent steeg.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven