Tesla 500.000 auto's

Tesla: meer dan 500.000 auto’s in 2020

Het is Tesla gelukt om het vorig jaar gestelde doel van 500.000 geproduceerde voertuigen te halen. Over heel 2020 produceerde de Amerikaanse autofabrikant 509.737 elektrische auto’s. Qua geleverde auto’s kwam Tesla helaas nét niet aan dit mooie ronde getal.

Maar dat scheelde maar heel weinig. Tesla maakte bekend dat het vorig jaar 499.550 auto’s heeft afgeleverd. De cijfers kunnen nog een halve procent afwijken, de definitieve aantallen maakt Tesla bekend tijdens het publiceren van de kwartaalcijfers van Q4/2020.

Dat doel van 500.000 voertuigen is overigens nooit officieel bekendgemaakt. Maar Tesla maakte wel het volgende bekend: “In 2020 hebben we een half miljoen voertuigen geproduceerd en geleverd, wat in lijn is met onze recente doelstellingen. Daarnaast is in Shanghai de productie van de Model Y begonnen en zullen de leveringen binnenkort beginnen. Dank aan al onze klanten, medewerkers, leveranciers, aandeelhouders en supporters die ons hebben geholpen om weer een geweldig jaar te bereiken”.

Vooral Model 3 en Model Y

Ook vorig jaar werden de cijfers gedomineerd door de ‘kleinere’ modellen. In 2019 was dat nog alleen de Model 3, vorig jaar kwam daar ook de Model Y bij. Van de Model 5 en Model X werden samen 54.805 auto’s gebouwd. Dat zijn er aanzienlijk meer bij de Model 3 en Model Y, daarvan rolden er in 2020 maar liefst 454.932 eenheden van de band.

Groei gaat straks nog veel harder

Natuurlijk zorgde de corona-pandemie voor de nodige uitdagingen. En mede daardoor kon Tesla de eerdere prognoses niet halen. Maar ondanks de fabriekssluitingen en andere maatregelen kon Tesla een prachtig resultaat neerzetten. En de nieuwe ‘Gigafactory’ in Shanghai is net in bedrijf genomen. Als je rekent dat iedere Gigafactory goed is voor ongeveer een half miljoen auto’s, dan kun je je voorstellen dat de aantallen nog hard gaan groeien. In 2022 komen daar ook nog de nieuwe Gigafactories in Grünheide (bij Berlijn) en Texas bij. Het zou dus maar zomaar kunnen dat Tesla dit jaar een miljoen auto’s bouwt en dat dat aantal volgend jaar zelfs verdubbelt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven