Tesla levert in eerste kwartaal een stuk minder auto’s af

Tesla heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 77.100 auto’s geproduceerd en daarvan niet meer dan 63.000 afgeleverd. Dat is een stuk minder dan in de laatste drie maanden van 2018, toen het productieaantal op 90.700 lag en het aantal afleveringen op 86.555.

Volgens Tesla is het lage aantal afleveringen in het eerste kwartaal te wijten aan de introductie van de Model 3 in China en Europa. Er waren een aantal problemen met het transport, aldus de fabrikant, vandaar dat er nog 10.600 auto’s onderweg waren. Die zullen in het tweede kwartaal worden afgeleverd.

Ten opzichte van een jaar geleden

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018 zijn de afleveringen wel gestegen (met 10 procent). Tesla leverde in de afgelopen maanden 50.900 Model 3’s af en ‘slechts’ 12.100 Model S’en en Model X’en. De productie-aantallen liggen op respectievelijk 62.950 en 14.150.

Negatieve invloed op inkomsten

Tesla verwacht dat de inkomsten over januari, februari en maart negatief beïnvloed zullen worden, niet alleen door de afleveringsproblemen, maar ook door een aantal prijsaanpassingen. In de laatste kwartalen van 2018 maakte de Amerikaanse fabrikant voor het eerst winst na steeds verder oplopende verliezen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven