zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsTesla komt met nieuwe software update - geen stuurinput meer nodig

  Tesla komt met nieuwe software update – geen stuurinput meer nodig

  Tesla staat op het punt een nieuwe update uit te rollen die de zogenaamde “stuur-druk” zal verwijderen, een functie die bestuurders waarschuwt om druk op het stuurwiel toe te passen. Tesla vraagt om deze druk op het stuurwiel wanneer de bestuurder gebruikmaakt van ‘auto pilot’. Oftewel wanneer de Tesla zelfstandig rijdt. Dit wordt gedaan als controle of de bestuurder nog wel zelf de ‘touwtjes in handen heeft’. Deze verandering zal plaatsvinden met de introductie van een nieuwe Supervised Full Self-Driving (FSD) update, die naar verwachting volgende week wordt uitgebracht.

  Bevestiging Elon Musk

  Elon Musk heeft nu bevestigd dat Tesla van plan is om de stuur-druk controle te verwijderen met de aanstaande Full Self-Driving v12.4. Voor het uitoefenen van die druk wordt de term “stuur-nag” gebruikt, vanwege het ‘zeurderige’ karakter. De term ‘stuur-nag’ wordt door Tesla-bestuurders dus gebruikt om de meldingen aan te duiden die het voertuig verzendt om bestuurders eraan te herinneren druk uit te oefenen op het stuurwiel. Tesla heeft geen manier om handen aan het stuurwiel te detecteren, dus vraagt het die bevestiging door bestuurders hun handen aan het stuurwiel te laten houden en het toepassen van druk op het stuurwiel.

  Tesla stuurt deze meldingen ongeveer elke minuut, afhankelijk van de rijsnelheid op FSD. Deze meldingen kunnen vervelend en overbodig worden. Juist omdat Tesla ook zijn camera die op de bestuurder is gericht, gebruikt om de aandacht te detecteren. Door middel van deze camera kan Tesla meldingen tonen als het detecteert dat de bestuurder niet meer dan ongeveer drie seconden naar de weg kijkt.

  Langzamer remmen

  De aankomende update belooft niet alleen deze wijzigingen, maar Musk hintte eerder op andere verbeteringen die deze versie met zich mee zal brengen. Onder deze verbeteringen valt onder andere het geleidelijker remmen en optrekken. Dit zou volgens Tesla het comfort ten goede komen. Deze stappen markeert een voortdurende evolutie in de richting van Tesla’s ambitie om autonoom rijden op grote schaal mogelijk te maken. Met elke update komt de belofte van een toekomst waarin auto’s in staat zijn om zelfstandig te rijden, zonder constante menselijke tussenkomst.

   

   

   

   

   

   

   

  Tekst: Arjan Hordijk

  Gerelateerd

  1 REACTIE

  1. Tesla vraagt om deze druk op het stuurwiel wanneer de bestuurder gebruikmaakt van ‘auto pilot’. Later lees ik dat het bij FSD plaatsvindt. Maar Autopilot is iets fundamenteels anders dan FSD. Autopilot is ACC + LKA…

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos