Tesla heeft moeite met opschalen productie ‘4680’ accucellen

Tesla ‘4680’ accucellen

Tesla gaat samenwerken met Aziatische partners om de productie van de ‘4680’ accucellen op te schalen. Deze nieuwe accucellen zijn niet alleen essentieel voor het behalen van de beloofde hogere energiedichtheid, maar ook om de kosten van accupakketten te kunnen verminderen.

De ‘4680’ accucellen moeten beter en goedkoper zijn

De 4680 accu is ontworpen om een hogere energiedichtheid te hebben dan alle andere cilindervormige accucellen die momenteel commercieel worden geproduceerd. Daardoor kunnen de accupakketten een grotere capaciteit krijgen. Bovendien kunnen de productiekosten van deze accucellen met 50% of meer worden verlaagd, waardoor elektrische auto’s goedkoper kunnen worden. De naam van de 4680 accucellen is afgeleid van de afmetingen. Maar het formaat is slechts ondergeschikt, het is het productieproces dat deze accucellen zoveel beter en goedkoper moet maken.

Droog productieproces

Bij de huidige lithiumion accu’s worden tijdens de productie zowel de anode als de kathode gecoat met een natte slurry van chemicaliën. Deze coating moet worden gedroogd voordat het proces kan doorgaan, wat veel ruimte en energie in beslag neemt.

Als het natte deel van het proces kan worden geëlimineerd, kan de omvang van een accufabriek aanzienlijk worden verminderd. Hierdoor kan de hoeveelheid energie die nodig is voor de productie van accu’s drastisch worden verminderd. Ook zijn er geen schadelijke chemicaliën die moeten worden teruggewonnen. Het achterwege blijven van het ‘natte’ proces resulteert dus in aanzienlijke kostenbesparingen en milieuvoordelen.

Tesla is al bezig met het experimenteren met het droog coaten van accucellen in de fabriek in Fremont. Het droog coaten van de anode verloopt volgens verwachting, maar het coaten van de kathode blijft een uitdaging.

Ook van Panasonic en LG

De nieuwe accucellen worden al worden gebruikt in sommige exemplaren van de Tesla Model Y die in de Gigafactory in Austin van de band rollen. Maar deze cellen worden nog steeds geproduceerd met het oude, natte proces. Tesla heeft overigens besloten om de accu’s voornamelijk in de Verenigde Staten te bouwen. Dit levert namelijk het meest belastingvoordeel op.

Andere partners

Om aan de vraag te voldoen, koopt Tesla de accucellen ook bij haar partners in. Zo bouwt Panasonic momenteel aan een 4680-productielijn in Japan, die rond de jaarwisseling in bedrijf wordt genomen. LG heeft plannen om in de tweede helft van 2023 een nieuwe 4680-productielijn te openen in Korea.

Omdat Tesla moeite heeft om de 4680-cellen op productieniveau te krijgen, heeft de Amerikaanse autofabrikant overeenkomsten gesloten met partners in Azië, waaronder China’s Ningbo Ronbay New Energy en Suzhou Dongshan Precision Manufacturing.

Dit om materiaalkosten te verlagen bij het opschalen van de productie van de 4680 accucellen in de Verenigde Staten. Ook heeft Tesla een deal gesloten met het Zuid-Koreaanse bedrijf L&F Co om ‘high-nickel’ kathoden te leveren die de energiedichtheid van de 4680 cellen kunnen verhogen. Volgens Reuters zitten de 4680-cellen nog niet op de gewenste energiedichtheid.

Vorig artikelPorsche bevestigt komst elektrische Cayenne
Volgend artikelLancia is bezig met de terugkeer van drie iconische modellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in