Tesla ‘gebruikt’ elektrische Semi om Model 3’s af te leveren

‘Gebruikt’, ja… Met enkele aanhalingstekens. Want Tesla zal ongetwijfeld een paar Model 3’s per Semi afleveren in de omgeving van San Francisco, maar de foto die topman Elon Musk twitterde is natuurlijk vooral voor de publiciteit.

Hoewel, de Tesla Semi bevindt zich nog steeds in de testfase, dus is er veel te leren van regelmatig praktijkgebruik. Vanuit de transportindustrie zijn twijfels geuit over de inzetbaarheid van de Semi, maar toch zijn er al meerdere grote bedrijven die orders hebben geplaatst: DHL (10 stuks), FedEx (20), Wallmart (45), PepsiCo (100) en UPS (125). Naar verwachting gaan die de Semi’s vooral worden ingezet op de kortere afstand.

Model S-motoren

De Semi wordt aangedreven door vier Model S-motoren en komt in twee uitvoeringen op de markt: met een actieradius van 480 kilometer of een bereik van ruim 800 kilometer. Tesla claimt dat de vrachtwagen in 5 seconden op 100 km/h zit (wat daar het nut van is, laten we maar even in het midden). Beladen gaat die tijd naar 20 seconden.

Megacharger-netwerk

Om de Semi’s echt bruikbaar te maken, zegt Tesla aan een Megacharger-netwerk te werken, waarmee een vrachtwagen binnen 30 minuten weer op te laden is voor een actieradius van 640 kilometer. Bizar is de garantietermijn die Tesla voor de Semi noemt: 1,6 miljoen kilometer. Hyperbool? Of gaat Tesla het allemaal echt waarmaken?

1 Commentaar

 • Jaimie| 01/04/2019 bij 17:33

  Kleine bemerking : het zijn de motoren vd 3

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven