vrijdag, 9 juni, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsTesla gaat de volgende Gigafactory in Mexico bouwen

  Tesla gaat de volgende Gigafactory in Mexico bouwen

  Het gerucht dat Tesla plannen voor een volgende Gigafactory heeft, deed al een tijdje de ronde. Gisteren, op de zoveelste ‘Tesla Investor Day’, was duidelijk waar die gaat komen. Tesla heeft dit keer voor Mexico gekozen. Maar veel meer dan dat is er eigenlijk nog niet bekend over ‘Giga Mexico’.

  Gigafactory komt ‘ergens bij Monterrey’

  Want hoewel Tesla bevestigde dat de volgende fabriek van het Amerikaanse bedrijf in Mexico zal worden gebouwd, gaf men geen informatie vrij over de exacte locatie en grootte van de fabriek. Ook vertelde men niets over de start van de bouw of de productie. Het enige wat de investeerders te zien kregen, was een rendering waarbij duidelijk werd dat ‘Giga Mexico’ weer een gebouw in het typische achthoekige Tesla ontwerp wordt. De heuvels op de achtergrond zeggen natuurlijk ook niet veel. Het enige wat Tesla vertelde was dat de nieuwe Gigafactory zal worden gebouwd in de buurt van de stad Monterrey. Mexico’s president Andres Manuel Lopez Obrador was ook naar Austin gekomen voor de aankondiging van Giga Mexico. Elon Musk noemde de nieuwe fabriek “waarschijnlijk de belangrijkste aankondiging” op de Tesla Investor Day.

  Grootte en capaciteit van Giga Mexico nog onbekend

  De rest van de informatie is wat vager, en afkomstig uit doorgaans goed geïnformeerde media. Er schijnt met de bouw van Giga Mexico – niet te verwarren met Viva Mexico 😉 – een bedrag van zo’n vijf miljard dollar te zijn gemoeid. Ook is het nog raden naar de uiteindelijke productiecapaciteit. We mogen verwachten dat die, net als bij de Gigafactories in Austin en Grünheide, geleidelijk wordt opgevoerd. Reuters, dat zich beroept op Mexicaanse bronnen, zou Tesla overwegen om in Giga Mexico in een later stadium ook de accu’s te produceren. Voorts melden de diverse bronnen dat er in de fabriek tot 6.000 arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Ontdek de BMW iX5 Hydrogen: is dit de toekomst van waterstofauto’s?

  Er zijn weinig vragen in de automotive die je vaker langs hoort komen; wordt het nou wat met die waterstofauto? BMW gooit met deze iX5 Hydrogen nog wat olie op het vuur...

  e-Videos