zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsTata Motors wil verkoop elektrische voertuigen nog dit jaar verviervoudigen

  Tata Motors wil verkoop elektrische voertuigen nog dit jaar verviervoudigen

  Tata Motors, India’s grootste autofabrikant en moedermaatschappij van Jaguar Land Rover, wil zijn jaarlijkse productie van elektrische auto’s aanzienlijk verhogen. Persbureau Reuters meldt dat men de productiecapaciteit dit jaar nog wil opvoeren tot meer dan 80.000 eenheden, het viervoudige van vorig jaar.

  Absolute marktleider

  Vorig boekjaar bouwde en verkocht Tata iets meer dan 19.000 elektrische auto’s. Het opvoeren naar ruim 80.000 eenheden klinkt ambitieus. Tata geeft aan dat de vraag naar elektrische auto’s groter is dan het aanbod. Daardoor kan de verkoop volgens Tata, dat in India met een marktaandeel van ruim 90% de absolute marktleider is, ook snel groeien.

  Op dit moment worden er in India iets meer dan drie miljoen nieuwe voertuigen per jaar geregistreerd. Het aandeel elektrische voertuigen bedraagt momenteel ongeveer één procent van het totale aantal nieuwe registraties. India streeft naar een aandeel van 30 procent elektrische voertuigen in 2030.

  De Indiase fabrikant maakte vorig jaar al bekend dat het tegen 2026 tien elektrische modellen op de markt wil brengen. Tata Motors gaat in verband daarmee zo’n 2 miljard dollar investeren in nieuwe technologieën, voertuigarchitecturen en infrastructuur. Om de tekorten in de supply chain op te vangen, wil men zelf halfgeleiders en accu’s gaan produceren.

  Nieuwe elektrische modellen worden wereldwijd aangeboden

  Als voorproefje presenteerde Tata Motors onlangs twee nieuwe concepten, de Curvv Concept en de Avinya. De Curvv Concept wordt een SUV cross-over met een nogal gedrongen uiterlijk en een coupé-achtige, schuin aflopende daklijn. Dit model is nog gebaseerd op een platform voor verbrandingsmotoren. Het model zal aanvankelijk worden aangeboden als elektrische auto, later ook met verbrandingsmotor en als hybride.

  Tata Avinya

  De Tata Avinya (foto’s boven) ziet er veelbelovender uit. Hij doet een beetje denken aan een tussenvorm tussen een MPV en een stationwagen, en moet in 2025 in productie gaan. Dit model is wél gebaseerd op een elektrisch platform, Gen 3 genaamd. De Avinya krijgt naar verwachting een actieradius van ruim 600 kilometer. Tata Motors onthult dat de modellen die men op de Gen 3 architectuur gaat bouwen, ook op de wereldmarkten worden gelanceerd.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos