SVOLT kondigt productie kobaltvrije accu’s aan

SVOLT kondigt productiestart kobaltvrije accu’s aan

De Chinese producent voor EV-accu’s SVOLT, een spin-off van Great Wall Motors, heeft twee jaar geleden kobaltvrije accu’s aangekondigd. Niet veel later onthulde het bedrijf de kobaltvrije lithium-ion-accucellen (NMx) en vier-elements lithium-ion-accucellen (NCMA). SVOLT kondigt nu de productiestart van de accu’s aan.

Toegepast in high-end model van Great Wall Motors

Naar verwachting zullen er volgend jaar twee versies van deze cellen beschikbaar zijn: een met een nominale capaciteit van 115 Ah en een met 226 Ah. De Chinese accuproducent weet verder te melden dat de 226 Ah-cellen zullen worden gebruikt in een ‘high-end model van Great Wall Motors’. Met het ‘matrix pack design’ kan dit voertuig een actieradius bereiken tot 880 kilometer.

Voordelen

Bij de productlancering zei Yang Hongxin, voorzitter van SVOLT, dat de NMx-batterijcel qua prestaties de NCM811-cel evenaart. Bovendien zijn de materiaalkosten 5%-15% lager. Daarnaast hoeft men zich geen zorgen te maken over de beperkte beschikbaarheid van strategische grondstoffen. Yang Hongxin zei dat de onlangs gelanceerde kobaltvrije accu’s een langere levensduur hebben, alsmede een betere veiligheid en hogere energiedichtheid.

Vorig artikelFraunhofer Instituut onderzoekt volledige recycling elektrische auto’s
Volgend artikelNieuwe strategie voor alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in