Supersportwagen rijdt 1.000 kilometer met volle accu

De Tesla Roadster is niet alleen qua prestaties een monster, ook de accucapaciteit wordt buitengewoon. Nou moet topman Elon Musk alleen nog even zijn beloftes waarmaken.

Het is vrij rustig qua nieuws over de tweede generatie Roadster sinds Tesla er anderhalf jaar geleden het een en ander over meldde. De informatie klonk veelbelovend. De acceleratie van 0-100 km/u in 2,1 seconden bijvoorbeeld. Of de topsnelheid van 402 km/u. Daarmee kan de Roadster de strijd aangaan met merken als Bugatti en Koenigsegg.

De openhartige CEO van Tesla werd onlangs gevraagd of het rijbereik van de Roadster ‘nog steeds 620 mijl (998 km) zal zijn’, waarop hij antwoordde dat de actieradius zelfs beter zal zijn dan 1.000 kilometer. Onder ideale omstandigheden natuurlijk, en zonder misbruik te maken van het gaspedaal, maar toch.

De prijzen van het basismodel zullen naar verwachting beginnen bij $ 200.000. Rapporten spreken over een mogelijke prijsstijging van ongeveer 10 procent of iets meer wanneer het model uiteindelijk in de verkoop gaat, maar dat is nog steeds een lachertje ten opzichte van de vele miljoenen die vergelijkbare niet-elektrische sportwagens van de concurrentie kosten.

Bron: AD.nl/Auto

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven