Superaccu van SK Innovation komt eraan

SK Innovation accucel

De Zuid-Koreaanse leverancier SK Innovation (SKI) kondigde donderdag op InterBattery 2020 een nieuwe, veelbelovende accucel voor elektrische auto’s aan. Hiermee zouden slechts twee ladingen van 10 minuten een bereik van meer dan 800 kilometer geven.

We vermoeden dat je de rit dan wel met een volledig geladen accu moet starten. Niettemin is dit een interessante ontwikkeling. Bovendien zijn deze nieuwe accucellen niet alleen maar toekomstmuziek. De accuproducent kondigde ook aan dat de ontwikkeling van de nieuwe cellen in de eerste helft van volgend jaar voltooid zal zijn. Dan kunnen ze volgens het persbericht “zo snel mogelijk een belangrijke rol spelen in de verspreiding van elektrische auto’s”. De aankondiging, gedaan op de door de Zuid-Koreaanse overheid gesponsorde InterBattery 2020 conferentie, bevatte nog geen details over de chemie die men voor de nieuwe cellen gebruikt. Er wordt wel gezegd dat er gebruik wordt gemaakt een op high-density nikkel gebaseerde technologie die meer dan 1.000 laad/ontlaadcycli aankan.

Als eerste in nieuwe Hyundai

Ook kondigde SKI aan dat het bedrijf heeft besloten de ontwikkelingsinspanningen te richten op “accu’s met een lange levensduur die het mogelijk maken om lange afstanden te rijden”. Men weet ook al in welk voertuig de nieuwe accu’s het eerst worden gebruikt. Dit is de nieuwe volledig elektrische cross-over SUV van Hyundai met de werktitel NE. Interessant is dat men die waarschijnlijk eerst op de Europese markt lanceert voordat hij zijn weg naar Korea vindt.

De NE is de productieversie van de EV Concept Car 45, een herinterpretatie van het ontwerp van de eerste conceptcar van Hyundai Motor. Deze Pony Coupé introduceerde de Zuid-Koreaanse fabrikant 45 jaar geleden. Voor de nieuwe NE gebruikt men dus accu’s van SK Innovation. Tot nu toe hebben de meeste Hyundai-modellen cellen van LG Chem. Maar er waren al eerder contacten met SKI. De meeste (deels) elektrische Kia-modellen, zoals de Kia Niro EV, hebben al accucellen van SK Innovation.

Groeiplannen

SK Innovation is niet alleen druk bezig met de ontwikkeling van deze nieuwe accu, maar ook met uitbreidingsplannen. In april 2019 werd al bekend dat de tweede accucellenfabriek van het Koreaanse bedrijf, net als de eerste, in Hongarije zal worden gebouwd. Met de bouw van een nieuwe fabriek voor accuscheiders in Polen versterkt het bedrijf zijn positie op de Europese markt. Het bedrijf is ook van plan om een andere accufabriek in de VS te bouwen.

Vorig artikelEuropese consument is klaar voor e-mobiliteit
Volgend artikelDe laatste updates over de Fisker Ocean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in