maandag, 15 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsSuccesvolle community funding voor Sono Motors

  Succesvolle community funding voor Sono Motors

  Precies 53.342.998 euro haalde Sono Motors op met de community funding-actie die gisteren werd afgesloten. De actie zou eerst rond de jaarwisseling aflopen maar werd verlengd tot 20 januari. Dat verlengen is niet voor nieuws geweest. Er is namelijk meer geld opgehaald dan men eigenlijk nodig had.

  Nog eens 205 miljoen nodig

  Maar Sono Motors is er nog lang niet. Dit geld is genoeg om de productie van de Sion verder voor te bereiden en de eerste prototypes te bouwen. Maar voor de definitieve serie productie is er nog eens 205 miljoen euro nodig. Van de 53 miljoen die het bedrijf heeft opgehaald is 40 miljoen afkomstig van de community funding zelf. De resterende 13 miljoen komt van investeerders en donoren.

  “Samen hard blijven werken”

  Medeoprichter en bedrijfsleider Laurin Hahn zei: “Samen met de gemeenschap zullen we hard blijven werken om de Sion zo snel mogelijk in productie te nemen. Voorstanders en duurzame investeerders moeten echter ook een centrale rol spelen bij de verdere financiering van de onderneming. De serieproductie is gepland voor september 2021 in de voormalige Saab-fabriek Trollhättan in Zweden. Tot die tijd heeft het bedrijf nog eens 205 miljoen euro nodig, legde een woordvoerster uit.

  Ongeveer 13.000 reserveringen voor de Sion

  Sono Motors zegt tot nu toe ongeveer 13.000 reserveringen voor de Sion te hebben ontvangen. De compacte elektrische auto, die een prijs van 25.500 euro moet krijgen, heeft zonnecellen die in de zwarte carrosserie zijn verwerkt. Hiermee krijgt de auto een extra bereik van ongeveer 30 kilometer per dag. Daarnaast wordt de Sion ook zo ‘groen’ mogelijk gebouwd. Producent Sono Motors heeft vanwege de ‘groene’, duurzame en maatschappelijk verantwoorde opzet van het bedrijf moeite om investeerders te vinden. Nu de e-mobiliteit is ingeburgerd, denken investeerders in deze branche meer aan snel geld verdienen dan aan durfinvesteringen in een duurzame onderneming.

  Prototypes in de nazomer

  De productie wordt nu opgestart. De eerste prototypes voor de serieproductie zijn waarschijnlijk tegen het einde van de zomer gereed. Over twee jaar wil Sono Motors de eerste exemplaren van de Sion aan de klanten te leveren.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Nieuw Citroën ë-C4 en ë-C4 X 54 kWh Business

  De Citroën ë-C4 en ë-C4 X kunnen rekenen op een nieuwe uitvoering. De nieuwe ë-C4 en ë-C4 business zijn gebaseerd op de Plus-uitvoering maar bieden daarbovenop bepaalde extra’s. De nieuwe business uitvoering is per direct te bestellen en kent een meerprijs van €900. Volgens Citroën zelf biedt dit €600 voordeel ten opzichte van het los bestellen van de opties.

  e-Videos