vrijdag, 9 juni, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsSubaru heeft drie nieuwe elektrische SUV's in de planning

  Subaru heeft drie nieuwe elektrische SUV’s in de planning

  Elektrische auto’s worden steeds meer de norm. Subaru gaat daar eindelijk ook in mee. De Japanse autofabrikant bedrijf heeft zowaar aangekondigd om tegen eind 2026 vier volledig elektrische SUV-modellen aan te willen bieden en tegen 2028 maar liefst 400.000 elektrische voertuigen per jaar te willen produceren.

  De ommezwaai naar elektrisch

  Het lijkt erop dat Subaru zich nu eindelijk opmaakt om daadwerkelijk de markt voor elektrische voertuigen te bestormen. Tot dusver heeft Subaru slechts één volledig elektrisch model in het aanbod, de samen met Toyota ontwikkelde Solterra. Maar dat gaat veranderen. Onder leiding van de nieuwe CEO Atsushi Osaki wil de Japanse autofabrikant zijn huidige aanbod aan elektrische voertuigen uitbreiden. Tevens wil Subaru de productiecapaciteit voor elektrische modellen aanzienlijk verhogen.

  Vier volledig elektrische SUV’s

  Subaru heeft aangekondigd dat het tegen eind 2026 vier volledig elektrische SUV-modellen in het assortiment wil hebben. Een daarvan zal getuige bovenstaande teaser de Solterra zijn. Hoewel er nog geen specifieke details zijn vrijgegeven over deze nieuwe modellen, is op de teaser ook duidelijk te zien dat het allemaal crossovers of SUV’s zullen zijn. Geen onlogische keuze dat Subaru zich op dit specifieke segment, aangezien dat vooral in de VS enorm populair is.

  Verdubbeling van de productiecapaciteit

  Om deze ambitieuze plannen te realiseren, zal Subaru zijn productiecapaciteit moeten verhogen. Dit zal gebeuren door de bouw van een tweede productielijn, specifiek voor elektrische voertuigen. Volgens Automotive News verwacht het bedrijf hierdoor in staat te zijn om vanaf 2028 zo’n 400.000 elektrische auto’s per jaar te verkopen. Bovendien streeft Subaru ernaar dat tegen het einde van dit decennium 40 procent van de wereldwijde verkoop van Subaru uit elektrische voertuigen bestaat.

  Accu’s worden via Toyota ingekocht

  Subaru zal de accu’s voor deze nieuwe elektrische voertuigen via een alliantie met partner Toyota betrekken. Deze samenwerking zou de levering van hoogwaardige accu’s voor de nieuwe voertuigen moeten waarborgen. We mogen verwachten dat Subaru, als niet al te grote autofabrikant, hierdoor ook kan profiteren van het voordeel van het grote inkoopvolume van Toyota.

  Elektrificatie voor het gehele modellengamma

  In het begin van het volgende decennium wil Subaru haar gehele modellengamma hebben geëlektrificeerd. Met dat ‘geëlektrificeerd’ bedoelt men niet dat het bedrijf alleen inzet op volledig elektrische voertuigen. Subaru zal namelijk ook hybride modellen blijven ontwikkelen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Ontdek de BMW iX5 Hydrogen: is dit de toekomst van waterstofauto’s?

  Er zijn weinig vragen in de automotive die je vaker langs hoort komen; wordt het nou wat met die waterstofauto? BMW gooit met deze iX5 Hydrogen nog wat olie op het vuur...

  e-Videos