Homee-NieuwsSubara toont teaser eerste elektrische model

Subara toont teaser eerste elektrische model

Solterra wordt de naam van Subaru’s eerste elektrische auto. De Subaru Solterra staat op het ‘e-Subaru Global platform’. Dat platform, een gezamenlijke ontwikkeling van Subaru en Toyota, maakt een efficiënte introductie van verschillende soorten elektrische voertuigen mogelijk.

Dit kan men realiseren door meerdere modules en onderdelen, zoals de voor-, midden- en achterkant van een voertuig, te combineren. De uitgebreide samenwerking met Toyota omvat productplanning, ontwerp en evaluatie van de prestaties. De twee bedrijven combineren in deze ontwikkeling hun sterke punten. Hierbij moeten we denken aan Subaru’s beproefde vierwielaandrijvingstechnologie en Toyota’s elektrificatietechnologie. Hiermee creëerde men een nieuwe SUV met naar eigen zeggen kenmerken die alleen een elektrische auto kan bieden. Ook op het nieuwe BEV-platform blijft Subaru de nadruk leggen op “superieure passieve veiligheid en voertuigstabiliteit”.

Solterra

Subaru heeft de naam Solterra bedacht door de woorden “Sol” en “Terra” te combineren. Dit zijn de Latijnse woorden voor “zon” en “aarde”. De Japanse autofabrikant gaf de EV deze naam naar eigen zeggen om “hulde te brengen aan Moeder Natuur en samen met de klanten de vorm van co-existentie met haar te blijven bevorderen.”

Qua prestatiecijfers mag men verwachten dat deze grotendeels overeen zullen komen met die van de Toyota BZ4X. Dat wil zeggen dat de Subaru Solterra twee motoren met in totaal 160 kW vermogen krijgt. Het accupakket krijgt dan een capaciteit van 75 kWh. Daarmee zou het bereik volgens de eerste speculaties rond de 500 kilometer kunnen liggen. Men verwacht dat de Solterra medio 2022 in Europa verkrijgbaar zal zijn.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos