StreetScooter productie

Streetscooter blijft toch nog even in productie

Begin dit jaar kondigde Deutsche Post aan dat de dochteronderneming die de elektrische StreetScooter bestelwagens bouwt, de productie zal staken. Dit vanwege het gebrek aan economische vooruitzichten. Deutsche Post meldt nu dat de productie van de StreetScooter volgend jaar nog gewoon doorgaat.

Volgens Frank Appel, CEO van Deutsche Post DHL Group, zal men de Streetscooter alleen bouwen voor eigen gebruik.  Aanvankelijk was Deutsche Post van plan om 400 miljoen euro aan afschrijvingen te boeken als gevolg van het stoppen van de productie van StreetScooter in 2020. Hiervan schuift men nu 50 miljoen euro door tot volgend jaar.

StreetScooter

Het bedrijf dat de StreetScooter bestelwagen bouwt is gevestigt in de buurt van de RWTH Aachen Universiteit. Het bedrijf dat hem bouwt is van origine ook een door die universiteit geïnitieerde start-up. Deutsche Post nam het bedrijf in 2014 over, met de bedoeling om de start-up te gebruiken om de eigen vloot op grote schaal te elektrificeren. Sinds 2017 verkocht men de compacte elektrische bestelwagen Work alsmede de langere Work L ook aan derden. De ontwikkeling van nog meer modellen, zoals men van plan was, wordt uiteraard ook niet voortgezet.

Overstap naar e-mobiliteit gaat door

Deutsche Post zal de overstap naar e-mobiliteit voortzetten, maar gaat daarvoor met andere partijen samenwerken. Het bedrijf dat de StreetScooter produceert zal worden omgebouwd tot een toeleverancier van de bestaande vloot. Appel motiveerde het besluit wederom met de ongunstige marktomstandigheden. Bedrijven hebben momenteel nog een concurrentienadeel bij het gebruik van e-mobiliteit omdat de aanschafkosten voor elektrische bestelwagens hoger zijn. Afgelopen voorjaar pleitte hij ervoor om de ongewenste gevolgen van het gebruik verbrandingsmotoren meer te benadrukken en de elektrische mobiliteit daarmee beter te stimuleren.

Mogelijke overname door Günther Schuh

Günther Schuh, medeoprichter van StreetScooter, verklaarde dit jaar al meerdere malen dat hij geïnteresseerd was in het terugkopen van het bedrijf. Er zijn geen details bekend over het verloop van de gesprekken tussen Schuh en de Post maar dat terugkopen lijkt een bijna onmogelijke opgave. Het nieuwe project van Schuh, de elektrische autofabrikant e.GO Mobile, moet als gevolg van de coronacrisis worden geherstructureerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven