Tesla Destination Charging betalen

Straks mogelijk betalen voor Tesla Destination Charging

Het is heel waarschijnlijk dat Tesla aan een betalingssysteem voor Destination Charging werkt. Dat betekent dat de Tesla-laders die bij veel hotels en restaurants te vinden zijn, in de toekomst niet langer gratis hoeven te zijn.

Destination Charging

Tesla werkt voor het Destination Charging-laadnetwerk samen met hotels, restaurants, winkelcentra en vakantieoorden. De oplaadpunten zijn geïntegreerd in de Tesla-website en het navigatiesysteem van de auto’s. Ze kunnen dienovereenkomstig ook worden gepland in de routebegeleiding. Het laden is daar toe nu toe gratis voor iedereen, ook voor niet-Tesla-klanten. Tesla heeft de laders vroeger gratis ter beschikking gesteld van de exploitanten. Of dit nu nog zo is, valt te betwijfelen. Op de website van Tesla staat dat “geaccepteerde partners van laadstations” contact moeten opnemen met een geautoriseerd elektrotechnisch installatiebedrijf om een offerte aan te vragen voor één of twee Tesla-wandladers”.

Nieuwe Wall Connector

Bovendien kunnen de exploitanten straks ook geld vragen voor het laden. Dit nieuws komt van de Amerikaanse portal Elektrec, die zich beroept op correspondentie betreffende de derde generatie van de Tesla Wall Connector. Deze biedt die meer functies biedt – zoals betaald opladen. Dit schrijft Tesla volgens Electrek in een bericht aan de exploitanten van Destination Chargers.

Hierin informeert Tesla hen over de nieuwe generatie van de Wall Connector. De grootste verandering in de nieuwe generatie is de mogelijkheid om een prijs vast te stellen voor het gebruik van de oplaadpunten, dat voorheen altijd gratis was. Verschillende van deze Destination Charger exploitanten hebben de betreffende mail van Tesla doorgestuurd naar Electrek.

Betaaloptie

De nieuwe Wall Connector heeft volgens Tesla diverse verbeterde diagnostische mogelijkheden, maar onder de optie “Vergoeding” staat ook het volgende: “Opt-in om de gebruikers een eerlijke prijs te berekenen voor de elektriciteit die zij tijdens het opladen gebruiken”.

Exploitant kan kiezen voor gratis of betaald laden

Het blijft echter onduidelijk of Tesla van de exploitant zal eisen dat hij de kosten van het laden in rekening brengt. De formulering “opt-in” geeft aan dat het een mogelijkheid maar geen verplichting voor de exploitanten is. Bovendien is nergens duidelijk of Tesla iets zegt over de hoogte van die “eerlijke prijs”. Ook zijn er geen details hoe dat gefactureerd zou gaan worden.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven