StoreDot’s XFC-technologie moet lichtere, betaalbare EV’s mogelijk maken

Met StoreDot’s innovatieve Extreme Fast Charging (XFC)-technologie zou het mogelijk moeten zijn om lichtere en betaalbare elektrische voertuigen (EV’s) met kleinere accupakketten te maken. Deze naar eigen zeggen baanbrekende technologie zou de acceptatie en duurzaamheid van EV’s moeten vergroten.

Sneller laden maakt kleinere accu mogelijk

De technologie van Storedot is gericht op het gebruik van silicium in plaats van het traditionele grafiet als belangrijkste materiaal in de anode van de accu. Silicium kan veel meer energie opslaan dan grafiet, wat resulteert in een hogere energiedichtheid en snellere laadtijden. Dit betekent dat StoreDot’s XFC-technologie het mogelijk maakt om elektrische auto’s sneller op te laden, terwijl ze tegelijkertijd een kleiner en lichter accupakket hebben. Dit maakt elektrische voertuigen toegankelijker en betaalbaarder voor consumenten, omdat een kleiner accupakket minder grondstoffen nodig heeft en dus goedkoper is om te produceren.

Dr. Doron Myersdorf, CEO van Storedot, stelt dat de focus bij EV’s aan het verschuiven ia. Eerst was er een bereik- en laadangst en dat verschuift nu richting kortere laadtijden en lagere kosten. En dat moet dus mede mogelijk worden gemaakt met StoreDot’s siliciumaccucellen. CEO Dr. Doron Myersdorf stelt dat snellere laadtijden autofabrikanten aanzetten tot een nieuwe benadering qua accucapaciteit en het bereik. Uiteindelijk moet dit leiden tot meer betaalbare EV’s omdat vanwege de snellere laadtijden ook kleinere accu’s zouden volstaan.

StoreDot Extreme Fast Charging (XFC)-technologie

Real-world testing en strategische partnerschappen

StoreDot’s XFC-batterijcellen worden momenteel getest door ruim 15 wereldwijde autofabrikanten. Het bedrijf is op koers voor massaproductie tegen 2024, stelt Myersdorf. StoreDot heeft investeringen aangetrokken van belangrijke spelers in de auto-industrie, zoals Daimler, Ola Electric, Polestar, VinFast en Volvo Cars, en werkt aan het ontwikkelen van productiepartnerschappen op wereldwijde schaal.

Technologische roadmap: ‘100inX’

StoreDot heeft een strategische technologische roadmap opgesteld, genaamd ‘100inX’, die mijlpalen bevat die gebaseerd zijn op de laadtijden om een bereik van 100 mijl te laden, zoals 100in5, 100in3 en 100in2 mijl per minuut opladen. Deze roadmap omvat silicium-dominante anode, semi-solid-state en post-lithium technologieën, waarbij men de massaproductie- en adoptietijden heeft gepland voor 2024, 2028 en 2032.

Start-up mindset voor snellere adaptatie

StoreDot benadrukt het belang van een start-up mindset in de auto-industrie om de adoptie van innovatieve oplossingen te versnellen. Daarom moedigt Dr. Doron Myersdorf de autofabrikanten aan om een meer ‘agile’ bedrijfsvoering te hanteren bij het evalueren en implementeren van nieuwe technologieën. Deze flexibele en adaptieve benadering van het managen en uitvoeren van projecten, processen en innovaties binnen een organisatie moet de adaptatie van nieuwe technologieën bespoedigen.

Vorig artikelDe Smart #3 SUV-coupé; nog gecamoufleerd, maar de beelden zeggen genoeg
Volgend artikelXpeng onthult innovatief en veelzijdig SEPA2.0-platform

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in