StoreDot belooft een oplaadtijd van vijf minuten

De Israëlische startup StoreDot belooft dat accu’s van elektrische auto’s binnen afzienbare tijd in vijf minuten opgeladen kunnen worden. StoreDot kondigde begin dit jaar de ontwikkeling en productie van een werkend prototype aan. Nu is men bezig met het plannen van de serieproductie.

Die serieproductie zou al in 2024 moeten beginnen. De in 2012 opgerichte Israëlische startup gaat hiervoor samenwerken met EVE Energy Co. Dit Chinese bedrijf is in eigen land een toonaangevende leveranciers van accu’s voor elektrische auto’s. Daarnaast heeft StoreDot heeft de steun van diverse multinationals zoals BP, Samsung en Daimler.

Productie moet in 2024 starten

StoreDot en EVE zullen zij de door StoreDot ontwikkelde accutechnologie verder ontwikkelen en verdere prototypes produceren. Later dit jaar zullen de eerste prototypes die men door klanten laat testen, gereed zijn. De samenwerking tussen StoreDot en EVE voorziet ook in de oprichting van joint venture voor de serieproductie van de accucellen. Die is gepland voor 2024. StoreDot en EVE werken overigens al sinds 2018 samen. In 2019 toonde men al een gezamenlijk ontwikkelde accu met de XFC-technologie, waarmee een elektrische scooter binnen vijf minuten kon worden opgeladen.

StoreDot EVE Energy accu's vijf minuten opgeladen elektrische auto's

Nanodeeltjes

Bij die XFC-technologie hebben de ontwikkelaars van StoreDot het grafiet in de anode van de accucel vervangen door “metalloïde nanodeeltjes”. Deze innovatie noemt men een doorbraak op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Naast accu’s voor elektrische auto’s hoopt StoreDot zijn ontwikkeling ook te gebruiken voor accu’s voor vrachtwagens en diverse elektronische apparaten.

Eenvoudige productie

Volgens het bedrijf de nieuwe accucellen kunnen worden geproduceerd op bestaande productielijnen voor lithium-ion-accu’s. Dit heeft – naast de genoemde korte oplaadtijd – als voordeel dat er geen enorm hoge investeringen nodig zijn om de accucellen te produceren.

Vorig artikelCanoo maakt prijs Lifestyle Vehicle bekend en opent de orderboeken
Volgend artikelVW ID.X: een ID.3 met 4×4, extra power én een driftmodus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in