Stellantis begint groot bedrijfswagenoffensief: 16 nieuwe modellen in de planning

Stellantis, een van de prominente spelers in de automobielindustrie, heeft groot nieuws op het gebied van bedrijfswagens aangekondigd. Met de introductie van hun nieuwe businessunit Pro One zet het bedrijf een groot offensief in om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrische voertuigen.

Stellantis en Pro One

Stellantis, voortgekomen uit een fusie van PSA en FCA en moederbedrijf van merken als Peugeot, Citroën en Fiat, heeft zich de afgelopen jaren duidelijk gelden als een toonaangevende speler in de automobielindustrie. Met de onthulling van de nieuwe businessunit Pro One wil Stellantis ook een dominante speler in de bedrijfswagenmarkt worden. Uit de verstrekte informatie blijkt dat Stellantis maar liefst 16 nieuwe bedrijfswagens in de planning heeft staan, waaronder lichte bestelwagens, pick-ups, middelgrote vrachtwagens en grotere transportvoertuigen. Deze voertuigen zullen onder de diverse merknamen van Stellantis vallen.

Elektrificatie als kernthema

Van de 16 geplande bedrijfswagens zullen alle modellen ook in een volledig elektrische variant worden aangeboden. Stellantis omarmt immers ook de elektrische revolutie in de transportsector. De technologische details van deze elektrische bedrijfswagens zijn nog niet vrijgegeven. Ze komen ongetwijfeld op de nieuwe SLTA-Large en SLTA-Frame platformen van Stellantis te staan. Deze krijgen volledig nieuwe aandrijflijnen die zowel betere prestaties als een grotere actieradius mogelijk moet maken.

Retrofit programma met Qinomic

Stellantis heeft ook een bijzonder retrofit-programma aangekondigd in samenwerking met Qinomic. Dit programma heeft als doel om bestaande voertuigen te elektrificeren, waardoor klanten hun huidige voertuigen kunnen laten updaten naar de nieuwste (elektrische) technologie.

Groeiperspectief

De bedrijfswagenmarkt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, met name in de sector van elektrische bedrijfsvoertuigen. Stellantis, met zijn brede scala aan merken en technologieën, is ideaal gepositioneerd om in te spelen op deze groeiende vraag. Het bedrijf heeft aangegeven dat het zich niet alleen richt op het uitbreiden van zijn aanbod, maar ook op het leveren van voertuigen die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en efficiëntienormen. De nieuwe Pro One businessunit getuigt uiteraard ook van deze toewijding en visie.

Marktaandelen

Stellantis heeft indrukwekkende marktaandelen in verschillende segmenten van de bedrijfswagenmarkt. Met hun uitgebreide aanbod en sterke merkportefeuille heeft het bedrijf een solide voet aan de grond in verschillende regio’s

Momenteel heeft Stellantis een leidende positie in de bedrijfswagenmarkt in Europa met een marktaandeel van 24,7%. Daarnaast heeft het bedrijf een solide voet aan de grond in Zuid-Amerika met een marktaandeel van 26,7%. Het nieuwe Stellantis Pro One-initiatief lijkt erop gericht te zijn deze dominantie verder te versterken.

Stellantis Pro One heeft 16 nieuwe elektrische modellen in de planning

De zes pijlers van Stellantis Pro One

In hun strategie voor Pro One heeft Stellantis een benadering uiteengezet die is gebaseerd op ‘zes pijlers’. Deze pijlers vormen de basis van hun visie en aanpak voor de bedrijfswagenmarkt. Ze omvatten aspecten variërend van technologische innovatie tot klantenservice en duurzaamheid.

  • Product: Stellantis is van plan om tussen nu en 2030 zestien nieuwe modellen op de markt te brengen. Deze modellen zullen in 2025 worden aangevuld met nog eens tien modellen.
  • Elektrificatie: Tegen 2030 wil Stellantis dat alle bedrijfswagens in hun portfolio een elektrische variant hebben. Ze streven ernaar om marktleider te worden op het gebied van elektrische bedrijfswagens in Europa.
  • Services: Een belangrijk onderdeel van hun strategie is het aanbieden van nieuwe digitale en connectiviteitsdiensten, waaronder Free2Move en Leasys. Ze zullen ook retrofit-oplossingen aanbieden in samenwerking met Qinomic.
  • Klantrelatie: Stellantis benadrukt de noodzaak om een sterke relatie met hun klanten op te bouwen. Dit omvat zowel aftersales services als nieuwe digitale touchpoints.
  • Wereldwijd netwerk: Stellantis is van plan zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden, met een bijzondere focus op Noord-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten.
  • Mensen: Het bedrijf benadrukt het belang van hun werknemers en partners en is van plan om in hun talent te investeren en hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Verder Stellantis gemeld dat men op de 23e meer details zal vrijgeven over de nieuwe line-up.

Vorig artikelToyota Kayoibako: een veelzijdig busje op een minstens zo veelzijdig platform
Volgend artikelProterra failliet, en daardoor moest Volta Trucks ook faillissement aanvragen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in