maandag, 26 september, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsStaat Nissan’s nieuwe crossover inderdaad in Tokyo?

  Staat Nissan’s nieuwe crossover inderdaad in Tokyo?

  Nissan’s langverwacht elektrisch aangedreven cross-over zit er waarschijnlijk daadwerkelijk aan te komen. Amerikaanse dealers kregen vorige week tijdens een landelijke verkoopbijeenkomst een preproductie-exemplaar te zien. De wereldpremière zou volgens hen wel eens op de Tokyo Motor Show kunnen plaats vinden.

  Dat zou ook wel eens hoog tijd kunnen worden want Nissan is een fabrikant die het met name in Europa best wel moeilijk heeft. Volgens Automotive News hebben de Nissan-dealers te horen gekregen dat de IMx, zoals de overeenkomstige conceptcar in ieder geval wordt genoemd, nu daadwerkelijk in productie gaat. Hij zou eind 2021 bij de dealers staan, een vol jaar later dan eerder wel eens werd gesuggereerd. Volgens Nissan zou de auto in ongeveer 5 seconden naar de 100 km/uur kunnen sprinten en ligt de actieradius rond de 480 kilometer.

  IMx concept

  De dealers konden verder vertellen dat het model een voor Amerikaanse begrippen compacte omvang heeft maar ook een zee aan binnenruimte belooft. Bovendien waan je je in het hypermoderne interieur bijna in een soort van ruimteschip en is de instap zoals je ziet ook bijzonder uitnodigend.

  Nissan IMx elektrische crossover

  Design

  De Nissan cross-over heeft, zoals je aan de foto’s kunt zien, ook erg moderne buitenzijde. Maar wij hebben wel een puntje van kritiek over het design van de buitenzijde. De uitstekende randen aan de voorzijde van de voorste wielkasten lijken ons namelijk niet echt vriendelijk voor de overige weggebruikers, met name voor fietsers.

  Nissan IMx elektrische crossover

  Concurrentie

  Maar ondanks die kleine kanttekening ziet de nieuwe Nissan er fantastisch uit. Laten we maar duimen voor Nissan dat zij hem inderdaad op de Tokyo Motor Show kunnen laten zien én dat hij eerder uitkomt dan de voornaamste concurrent, de Model Y van Tesla.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Xpeng G9: dit zijn de specificaties en geschatte prijzen

  De G9 is het nieuwste model van Xpeng, en alweer het vierde model van deze nog jonge Chinese autofabrikant. Eerder bracht Xpeng al de G3 SUV en de sedans P7 en P5 op de markt. Afgelopen zomer doken er al wat foto’s van de Xpeng G9 op. Nu zijn er ook de nodige specificaties bekend en kunnen we een inschatting van de prijzen maken.

  e-Videos