zaterdag, 2 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsSsangYong Korando e-Motion wordt volgend jaar in Europa gelanceerd

  SsangYong Korando e-Motion wordt volgend jaar in Europa gelanceerd

  De Zuid-Koreaanse fabrikant SsangYong kan amper het hoofd boven water houden. Afgelopen voorjaar kwam SsangYong in een soort van surcéance van betaling terecht. Maar er zijn ook positieve ontwikkelingen. Volgend jaar hoopt men in Europa de elektrische Korando e-Motion te lanceren.

  Opvallend, hij is dan hier namelijk eerder verkrijgbaar dan in Zuid-Korea. Men is er kennelijk van overtuigd dat er hier meer behoefte aan is dan op de thuismarkt. Die strategie past ook bij de toekomst van SsangYong dat – onder de hoede van een nieuwe eigenaar – voort moet blijven bestaan als ‘elektrisch automerk’. En daar kunnen we in Europa dus al een voorproefje van zien, al moeten we daar nog wel eventjes op wachten.

  De volledig elektrische Korando zou naar verluidt al begin 2022 op de markt komen. Men zegt dat hij een sportieve en dynamische look heeft, met opvallende lijnen. Dat laatste is SsangYong inderdaad wel toevertrouwd. De Korando e-Motion onderscheidt zich alleen door middel van de aandrijflijn, een gesloten grille en wat blauwe accenten van zijn conventionele tegenhanger. Hij is 4,45 meter lang, 1,87 meter breed en 1,63 meter hoog.

  SsangYong Korando e-Motion

  De elektrische aandrijflijn levert een vermogen van 140 kW. Hij heeft maar één elektromotor, die de vooras aandrijft. Daar neemt SsangYong dus afscheid van het verleden, waarin men voornamelijk stoere vierwielaangedreven SUV’s aanbood. Verder krijgt de Korando e-Motion een accupakket met een capaciteit van 61,5 kWh. Hiermee heeft hij een WLTP-actieradius van 339 kilometer opleveren. De exacte laadsnelheid vermeldt SsangYong, wel dat de accu in maximaal zo’n 33 minuten van 20 tot 80 procent kan worden opgeladen.

  Omdat de Korando e-Motion nog niet officieel te koop is, weten we verder niets concreets over de prijzen en uitrusting. Men verwacht overigens na volgend jaar een tweede elektrisch model aan te kunnen bieden. Deze J100 is een middelgrote SUV en zou een geheel nieuw design hebben.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos