elektrische SsangYong Korando

SsangYong gaat elektrische Korando bouwen

Het merk SsangYong wordt ondanks een recente update van het programma steeds zeldzamer in Europa. Om hier niet helemaal van het straatbeeld te verdwijnen ontkomt SsangYong eigenlijk niet aan elektrisch aangedreven varianten. Na een e-SIV conceptcar in 2018 is er nu nieuws over een elektrische Korando.

e-SIV: Electronic Smart Interface Vehicle

Ruim een jaar geleden gunde de Koreaanse autofabrikant SsangYong ons al een blik in de keuken en vertelde over haar visie rond de e-SIV. SsangYong noemt haar conceptvoertuig namelijk geen E-SUV, maar een e-SIV. Deze afkorting staat voor “Electronic Smart Interface Vehicle”. Hiermee wil SsangYong elektrische mobiliteit, connectiviteit en autonoom rijden in één voertuig combineren. Maar inmiddels is SSangYong van dit concept afgestapt en zijn er details vrijgegeven van een volledig elektrische versie van de zojuist volledig vernieuwde Korando.

E-Korando

Over twee jaar wordt door SsangYong de E-Korando gelanceerd. Deze krijgt een systeemvermogen van 140 kW. Vanwege het hoge koppel, dat ook meteen beschikbaar is, zal de elektrische Korando de de variant met 1,5 T-Gdi turbobenzinemotor met 120 kW/163 pk qua acceleratie ruimschoots verslaan. Om de actieradius niet te veel te beperken, is de maximum snelheid van de elektrische Korando begrensd op 150 km/uur.  Het accupakket van LG Chem heeft een capaciteit van 61,5 kWh. Volgend de NEDC-norm is daarmee een actieradius van 430 kilometer mogelijk, in de praktijk zal dat ruim 300 kilometer zijn.

Ook een milde hybride met dieselmotor

Wat je steeds vaker ziet, is dat fabrikanten niet alleen een volledig elektrische versie uit durven te brengen. Daarvoor zijn ze te afhankelijk van het overheidsbeleid in de verschillende landen. Na de volledig elektrische versie, die in het eerste kwartaal van 2021 op de weg moet komen, komt er in 2022 ook nog een versie met een zogenaamde milde hybride aandrijving met dieselmotor.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven