FC Bayern Audi e-tron 55 Quattro

Spelers van FC Bayern gaan elektrisch rijden

Audi is al jarenlang de exclusieve autopartner van de Duitse voetbalclub FC Bayern. De spelers van FC Bayern hebben begin vorig jaar al even kennis kunnen maken met de Audi e-tron. Nu beide partijen de samenwerking tot 2029 verlengd en uitgebreid hebben, gaan de spelers een volledig elektrische Audi e-tron rijden.

Audi is al sinds 2002 sponsor en autopartner van de meest succesvolle Duitse voetbalclub aller tijden.  Bovendien is Audi sinds 2011 ook aandeelhouder van FC Bayern München AG en heeft daar dus ook wat te zeggen. Als exclusieve autopartner van FC Bayern München benut Audi nu de mogelijkheid om elektrische mobiliteit onder de aandacht van miljoenen voetballiefhebbers te brengen. Die spelers konden voorheen kiezen uit het gehele wagenpark van Audi, zoals een dikke Q7 of RS7 maar gaan nu allemaal met een Audi e-tron rijden.

Audi e-tron 55 Quattro

Uitstoot wagenpark onder de 95 gram/km

De trainers, technische staf en overige medewerkers van FC Bayern hebben de keus uit meer modellen. Maar de gehele vloot die Audi aan FC Bayern levert, moet gedurende de gehele looptijd van de overeenkomst een gemiddelde maximum uitstoot van 95 gram CO2/km hebben.

Audi e-tron 55 Quattro

De Audi e-tron 55 Quattro, waar de voetballers van FC Bayern over kunnen beschikken, is een forse SUV met vierwielaandrijving en een totaal vermogen van 300 kW. Daarmee bereikt hij een (begrensde) topsnelheid van 200 km/uur en kan hij in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/uur accelereren.  De actieradius bedraagt ruim 400 kilometer.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven