donderdag, 29 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsSony en Honda gaan samenwerken

  Sony en Honda gaan samenwerken

  Sony heeft de laatste tijd overduidelijk laten blijken dat het van plan is om ‘iets met elektrische voertuigen’ te gaan doen. Ofwel complete elektrische auto’s bouwen, of alleen de hardware en software daarvoor. De Japanse elektronicafabrikant maakt nu bekend dat het dat samen met Honda gaat doen.

  Een logische stap van deze twee bedrijven. Sony heeft immers nog geen infrastructuur voor het bouwen van auto’s, laat staan ervaring in het bouwen van auto’s.  Maar Sony zou dat wel graag willen, mede omdat het bedrijf ontzettend veel componenten voor de elektronica van auto’s maakt en kan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sensoren. Daarom wil Sony dolgraag een grote stap richting de Honda wil op zijn beurt een inhaalslag maken op het gebied van elektrificatie en kan wel wat input op het gebied van elektronica gebruiken. En zo hebben deze twee Japanse bedrijven, die ieder in hun branche wel een ‘gigant’ genoemd kunnen worden, elkaar gevonden.

  Eerste voertuig tegen 2025

  Dat zal tegen 2025 gaan gebeuren. In de samenwerkingsovereenkomst – want zo ver zijn de bedrijven dus al – staat dat de twee bedrijven “van plan zijn om zich gezamenlijk bezig te houden met de ontwikkeling en verkoop van elektrische accuvoertuigen met een hoge toegevoegde waarde en deze op de markt te brengen in combinatie met het aanbieden van mobiliteitsdiensten”. Dat laatste betekent dat de voertuigen dus ook geschikt moeten als deelauto of voor ride hailing en dergelijke.

  Joint venture

  De bedrijven hebben afgesproken dat beide bedrijven gezamenlijk een joint venture op zullen richten, die de auto zal ontwikkelen. De naam Sony zal daarin een grote rol spelen wat betreft “de ontwikkeling en toepassing van beeld-, detectie-, telecommunicatie-, netwerk- en entertainmenttechnologieën”. Ook zal Sony naar verwachting een nieuw “mobiliteitsdienstenplatform” voor de auto’s leveren, wat neer zou kunnen komen op een soort infotainmentpakket met rijhulptechnologie. Honda brengt zijn ervaring met het ontwikkelen, bouwen, verkopen en distribueren van auto’s in, en zal de auto’s uiteraard ook gaan bouwen.

  Mobiliteitsevolutie

  Kenichiro Yoshida, CEO van Sony: “In de joint venture willen we de mobiliteitsevolutie leiden door onze technologie en ervaring te combineren met Honda’s lange ervaring in mobiliteitsontwikkeling en voertuigcarrosseriefabricagetechnologieën”.

  Samenwerking met General Motors

  Naast bovenstaande samenwerking met Sony heeft Honda ook eigen elektrificatieplannen. Zo heeft het onder meer met General Motors afgesproken dat het diens Ultium EV-platform mag gebruiken om een eigen elektrische SUV te bouwen. Honda vermeldde bij de aankondiging van de samenwerking met Sony niet wat dit voor de afspraken met GM betekent. Ook is niet helemaal duidelijk in hoeverre de samen met Sony te ontwikkelen elektrische auto’s gebaseerd zullen zijn op de Vision prototypes die Sony eerder presenteerde, of het daarvoor ontwikkelde platform.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos