Sono Motors Sion krijgt elektrische aandrijflijn van Continental

Continental gaat de elektromotoren, versnellingsbakken en motorelektronica leveren voor de Sono Motors Sion. De compacte elektrisch hatchback krijgt een vermogen van 163 pk en 290 Nm koppel. Hij gebruikt onder meer zonnecellen om onderweg zijn batterijen bij te laden.

Volgens Sono Motors zijn de elektromotor, transmissie en elektronica van Continental in één compacte, lichtgewicht unit geïntegreerd. Het aandrijfsysteem kan daardoor gemakkelijk in de Sion worden ingebouwd, zonder dat daarvoor veel ontwikkelingswerk nodig is. Sono Motors gebruikt voor de Sion veel techniek van andere bedrijven. Dit om de kosten te drukken. Zo is de auto zelf deels gebaseerd op de BMW i3.

Zonnecellen op de carrosserie

Als de Sion op de markt komt, zal hij zijn uitgerust met een 35 kWh batterij. Daarmee heeft de 140 km/h snelle stekkermobiel een actieradius van ongeveer 255 kilometer. Hij kan uiteraard via een stekker worden opgeladen, maar onderweg dragen 330 zonnecellen op de carrosserie bij aan ongeveer 30 kilometer extra bereik. Althans, als de zon zomers schijnt.

Met of zonder batterij

Sonos Motors beweert bijna 9000 reserveringen voor de Sion te hebben ontvangen. Voor een EV is hij dan ook niet duur. De Sion is er vanaf 16.000 euro, maar dat is exclusief batterij. Die moet worden gehuurd voor 90 – 140 euro per maand. Sono Motors wilde voor de auto inclusief batterij eerst 20.000 euro vragen, maar dat is niet langer realistisch, aldus het bedrijf. De prijs is verhoogd naar minimaal 25.000 euro

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven