Sono Motors patenteert bi-directionele oplaadtechnologie

Sono Motors patenteert bi-directionele oplaadtechnologie

Bij Sono Motors draait alles om duurzaamheid. De Duitse startup wil met een innovatieve zonne-elektrische auto zorgen voor meer duurzaamheid op onze wegen. Ondanks de nogal zorgwekkende financiële positie kondigt het bedrijf een gepatenteerde, bi-directionele oplaadtechnologie aan.

biSono

Volgens de in München gevestigde startup heeft het ook een Europees octrooi gekregen voor dit bi-directionele laadsysteem, biSono genaamd. De basis voor deze technologie is een nieuw ontwikkelde lader. Deze kun je gebruiken om elektriciteit op te laden en op te slaan, maar ook om deze weer vrij te geven. Om stroom te trekken kan de auto direct op een externe elektrische verbruiker worden aangesloten, zoals bijvoorbeeld een ander elektrisch voertuig.

Aansturen via app

Het bijzondere aan deze ontwikkeling is dat het laad- of ontlaadproces voor het eerst door een besturingsapparaat kan worden aangestuurd. In het geval van de Sion van Sono Motors kan dat de Sono-app of het infotainmentsysteem van het voertuig zijn. De Sion, de elektrische zonnewagen van Sono Motors, wekt ook energie op door de geïntegreerde zonnecellen. Deze energie kun je via de bi-directionele laadtechnologie ook beschikbaar maken voor andere verbruikers. Als voertuigen op zonne-energie overdag meer energie opwekken dan de accu nodig heeft, kan de biSono-technologie de ongebruikte zonne-energie ter beschikking te stellen aan andere apparaten of voertuigen.

Sony Vision-S elektrische auto

viSono

Het feit dat Sono het gepatenteerde systeem in de eigen Sion gebruikt is niet verwonderlijk. In combinatie met viSono, het in de voertuigcarrosserie van de Sion geïntegreerde zonnesysteem, kan de Sono andere elektronische apparaten en voertuigen tot 11 kW volledig onafhankelijk van elkaar opladen. De Sion krijgt daarom een groot aantal aansluitingen. Sono Motors integreert een CCS-module voor het opladen van het voertuig, een standaard huishoudelijke SchuKo-plug alsmede een Type 2-plug. Daarnaast krijgt de Sion ook een normale CCS-module om zelf op te laden.

De gebruiker van het voertuig kan dan via de Sono-app of het infotainmentsysteem de actuele status controleren. Daarbij kan hij of zij kiezen of en hoeveel stroom hij beschikbaar stelt aan externe elektrische verbruikers en hoeveel stroom er in het voertuig moet blijven.

Gepatenteerd

“Het patenteren van ons bidirectionele laadsysteem is een andere belangrijke mijlpaal op onze weg om een mobiliteitsdienstverlener te worden. De technologie stelt ons in staat om intelligent energie te delen, d.w.z. het delen van opgeslagen energie via een app. De Sion wordt dus ook onderdeel van de laadinfrastructuur zelf”, aldus Laurin Hahn, mede-oprichter en CEO van Sono Motors.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven