Sono Motors Sion

Sono Motors komt nog maar een paar miljoen tekort

Eind vorig jaar ging Sono Motors over tot community funding om geld voor de productie van de Sion binnen te krijgen. Er is 50 miljoen nodig. De community funding liep aanvankelijk tot 31 december en leverde 32 miljoen op. Te weinig, maar hoopgevend. De campagne is verlengd én de investeerders komen over de brug. Dat geeft hoop!

In 50 dagen tijd 50 miljoen ophalen

De community funding is – in overleg met de community zelf – verlengd tot 20 januari. De opdracht luidt daardoor als volgt: “haal in 50 dagen tijd 50 miljoen euro op”. Daarmee kan namelijk de productie van de Sion – voor zover daar zekerheid over kan bestaan – worden veiliggesteld. En zoals het er nu naar uitziet, zou het best eens kunnen gaan lukken. Een aantal van de bestaande investeerders heeft toegezegd om samen nog eens 10 miljoen bij te dragen. Daardoor staat de teller, met nog ruim 10 dagen te gaan, op 44 miljoen.

In gesprek met investeerders

Wie weet gaat de eerste elektrische auto van Sono Motors toch nog in productie. Jona Christians, oprichter en CEO van SONO Motors, vertelde in december al dat ze naast de community funding campagne natuurlijk nog steeds in gesprek zijn. Dit deden ze met investeerders die de bedrijfsprincipes van Sono met betrekking tot toekomstgerichte mobiliteit delen. Deze gesprekken lijken nu dus hun vruchten af te werpen.

Update 13 januari

De stand is nu ruim 46 miljoen. Nog 7 dagen te gaan. Zouden ze het gaan redden?

Update 17 januari

Het wordt echt spannend, de stand is 48,223,615. En nog een dag of drie. Zou dan toch … wel? …. niet?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven