Solarauto’s in het Ferrari-museum

Solarauto’s in het Ferrari-museum

Echte autoliefhebbers die op vakantie zijn in Italië, zullen ongetwijfeld een bezoekje brengen aan het Ferrari-museum in Maranello, vlak bij Bologna. Deze zomer is daar nog meer te zien, waaronder de Emilia 4 solarauto.

Dit experimentele voertuig is gebouwd door studenten van het “Istituto d’Istruzione Superiore A. Ferrari” (ITS) in Maranello. Zij gaan hiermee meedoen aan de internationale “Solar Challenge”. Deze Bridgestone World Solar Challenge 2019 wordt in oktober in Australië gehouden. Zoals de naam doet vermoeden, is dit alweer de vierde versie die de studenten van de technische hogeschool in samenwerking met de Universiteit van Bologna, Ferrari en andere bedrijven hebben gebouwd.

Nog meer solarauto’s

Je kunt in het museum ook de andere auto’s zien die de studenten de afgelopen jaren hebben gebouwd. Zo kun je daar onder anderen de Emilia 3 bewonderen. Deze had de laatste editie van de Amerikaanse versie van de Solar Challenge gewonnen. Deze in Maranello gebouwde solarauto was toen de enige Europese deelnemer aan de race.

Tot 15 augustus

De tentoonstelling in het Ferrari-museum in Maranello kan nog tot 15 augustus gratis worden bezocht. Het museum is dagelijks geopend van 9.30 tot 19.00 uur.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven